Antoinette Briet

Antoinette in de galerie aan het werk.

Antoinette Briet kennen we al jaren. Haar werk ook. In Eindhoven, waar Antoinette woont en werkt, is haar werk op diverse open ruimtes te zien. Haar dieren, in beweging of juist verstillend, zijn zeer herkenbaar.

Het werk zagen we in het noorden van het land in een museum, wonderlijk vonden we. Weer meteen heel herkenbaar. Antoinette kenden we niet vanwege haar werk, vanwege haar en onze andere passie. Beweging, hardlopen en fietsen in de natuur rond Eindhoven, en in de bergen. In de Ardennen, de Zwitserse Alpen, de Strabrechtse Heide, en tijdens de marathon van Eindhoven, op de meest bijzondere plekken hadden we toevallige ontmoetingen met Antoinette. Dat maakt het des te bijzonderder dat we nu in Galerie Bonnard gaan samenwerken.

Het werk van Antoinette ontstaat, zagen we in haar atelier, vanuit de schets.

Nadat er eerst een schets met potlood wordt gemaakt door Antoinette gaat zij daarna aan het werk met was. In was bouwt ze de beelden, klein, op, vol details.

Antoinette zelf hierover:

Ik kijk naar het beeld en vraag me af wat de essentie is. De essentie blijft uiteindelijk in was over. Hiervan ga ik het uiteindelijke beeld maken.

Kunstwerken van Antoinette Briet

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken