Antoinette Briët

“Ik kijk naar het beeld en vraag me af wat de essentie is. De essentie blijft over. Hiervan ga ik het uiteindelijke beeld maken.”

“Ik kijk naar het beeld en vraag me af wat de essentie is. De essentie blijft uiteindelijk in was over. Hiervan ga ik het uiteindelijke beeld maken.”

De beelden van Antoinette Briët tonen de dierenwereld vanuit hun imposante eigenheid. Zo is de kunstenares in staat schoonheid, kracht en souplesse van de beweging van een dier te laten zien in een van de realiteit afgeleide geabstraheerde vorm. Daar tegenover toont zij de stille kracht die kan bestaan alleen al uit de aanwezigheid van een of meerdere dieren.

Naast deze twee elementen bevatten een aantal van de beelden ook een verwijzing naar relatie, liefde een saamhorigheid.

De werkwijze van de kunstenares start vanuit een waargenomen realistisch tafereel. Bijvoorbeeld de blijdschap van koeien die in de lente voor het eerst naar buiten mogen. Nadat er eerst een schets wordt gemaakt door Antoinette gaat zij daarna aan het werk met was, klei en gips. Hiermee bouwt de kunstenares de beelden op. Vervolgens worden de beelden in de brons gieterij gegoten. Vervolgens worden de  de beelden gepatineerd.

De beelden van Antoinette Briët zijn van brons en zijn in verschillende patines afgewerkt.

Beelden van Briët zijn wereldwijd te vinden in particuliere collecties maar is ook te bewonderen in  openbare ruimtes. Oa, in Eindhoven bij de Karpendonkse Plas een beeld van steen, Hof van Eeden een beeld van brons, maar ook oa. in Dalfsen.

 

Kunstwerken van Antoinette Briët

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken