Lezing bij expositie ‘Zuidelijk licht’

03-05-2018

Deze internationale expositie kent werk van drie kunstenaars.

Edwin Aafjes en Adolfo Ramón zijn schilders die zich bezig houden met het vangen van het licht. Het licht maakt een onderwerp voor de kunstenaar een boeiend onderwerp om te vangen in dat licht. In het het magische moment waarin de natuur toeslaat en de kunstenaar moet reageren. Edwin Aafjes werkt veel naar Italiaanse landschappen en architectuur. Toch komt in zijn werk ook regelmatig een model of koe voor. Wel steeds met het bijzondere en opvallend warme en intense kleurgebruik.

De Spanjaard Adolfo Ramon zich  richt op Spaanse taferelen. Bij Adolfo Ramón vind je ingetogen figuren, landschappen en stillevens van een ontroerende schoonheid. Zijn kleurgebruik is overheen algemeen te omschrijven als natuurlijke aardekleuren. Enkele frisse en opvallende kleuren zorgen ervoor dat het werk een intensiteit krijgt die in woorden niet is uit te drukken. De doeken soms klein en soms imposant van formaat vertellen verhalen aan de kijker, verhalen waar je naar kunt blijven luisteren.

De Duitse kunstenaar Eva Steiner hakt en bakt haar beelden ook met een zweem van licht in de compositie; heel bijzonder voor een beeldhouwer. Haar beelden van brons, marmer en terra cotta worden door haar in haar atelier in Italië gemaakt. Haar vrouwbeelden zijn nooit opdringerig, maar duidelijk aanwezig. Een soort zachtheid lijken ze uit te stralen, hoe hard het brons en steen ook is, de beelden van Eva Steiner zijn met liefde en zachtheid aan hun vorm gekomen.

Deze expositie is bijzonder door de wijze waarop de drie verschillende kunstenaars zich laten inspireren door het licht. Het zuidelijk licht.

Hierover gaat de lezing.

Gegevens lezing:

Omdat we het goede aantal stoelen willen plaatsen graag even vooraf melden als je wilt komen.  Stuur een mailtje naar david@galeriebonnard.com ( je ontvangt een bevestiging)

De lezing is op 3 mei van 19.30-21.00

Voor en na de lezing is er ruime tijd om het werk in de galerie te bekijken en vragen te stellen aan René en David onder het genot van een kop koffie/thee of een glas fris.

Aanwezige kunstenaars

Kunstwerken op Lezing bij expositie ‘Zuidelijk licht’

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken