Zeer geslaagde cursus door Mitzy Renooy bij Galerie Bonnard

De verwachtingen waren hoog gespannen, immers binnen een week was de cursus helemaal vol.

De 12 deelnemers  aan de cursus van Mitzy Renooy waren unaniem; het was geweldig. Veel geleerd in een plezierige sfeer was de conclusie. Mitzy is in staat gebleken alle deelnemers op hun eigen niveau fikse verbeteringen door te laten maken. De groep was gevarieerd, een aantal deelnemers studeert of studeerde in het verleden aan de Academie van Arendonk, ook zij gaven aan veel geleerd te hebben van de lessen van Mitzy. Een enkele deelnemer was als schilder een starter, ook hij was verbaasd over de praktische en meteen bruikbare kennis die Mitzy wist over te brengen en de sprongen die hij hierdoor maakte.

Hiermee kunnen we met recht spreken van een Masterclass. De deelnemers kregen de lessen op papier uitgereikt waanra Mitzy de dag steeds begon met uitleggen aan de hand van voorbeelden waar die dag de nadruk op zou gaan liggen. Er werd gewerkt ‘naar het leven’ met een zelf opgezet stilleven en met een levend model. Het model was niemand minder dan kunstenaar Jan Smits die in drie poses steeds weer met een andere hoed en andere kleuren de deelnemers wist uit te dagen.

Daarnaast werd er gewerkt met foto’s. Er werd veel gemaakt, moest veel besloten worden en hierdoor werd er veel aangepakt.

De foto’s laten zien dat er hard gewerkt is.

In het najaar volgen er meerdere cursussen, een cursus van Mitzy Renooy zal zeker weer plaats gaan vinden.

Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken