Bob Jonkers bij ‘Sterren op het Doek’

Op zaterdag 26 november is Bob Jonkers een van de drie kunstenaars die een portret gaan maken van Rob Kemps in het populaire, door Özcan Akyol gepresenteerde programma ‘Sterren op het Doek’

Hij is hiermee dit seizoen  de eerste kunstenaar van Galerie Bonnard die dit jaar bij het programma te zien is. De afgelopen drie jaar zagen we al Yvonne `Heemskerk, Anne-Rixt Kuik, Erik van Elven, Henrieke de Vries, Richard van Mensvoort, Dirk Bal en Carolien van Olphen. Nog langer geleden, toen Hanneke Groenteman het programma nog presenteerde, waren deelnemende kunstenaars oa Cornelis le Mair, Marten Huitsing, Svetlana Tartakovska, Keimpe van der Kooi, Jantien de Boer, Liseth Visser, en Rineke Engwerda.

We zijn er trots op dat deze traditie dit seizoen weer wordt voortgezet!

De schilderijen van de Amsterdamse kunstenaar Bob Jonkers zijn sinds de zomer  te zien en te koop bij Galerie Bonnard. Het werk wat ons als eerste opviel is het schilderij wat hieronder is afgebeeld en bestaat uit 44 zelfportretten. Hij noemde het ‘Losgeslagen’.

De kunstenaar zelf over bovenstaand werk:

‘Losgeslagen’ is een serie van 44 zelfportretten die, wanneer gecombineerd, een animatie vormen. Ik tracht met deze serie beweging en emotie uit te drukken door middel van het afwisselen van figuratie en abstractie. De forse penseelstreken en het gebruik van felle, primaire kleuren geven toorn weer. Deze frustratie bouwt zich op en verdraait de portretten om vervolgens een getransformeerd beeld achter te laten. Het vertelt een verhaal dat niet mogelijk zou zijn met slechts één portret, het nodigt de beschouwer uit om een gesprek aan te gaan.

Bob Jonkers

Bathroom- mirror

50 x 35 cm

olieverf op doek

Bob Jonkers volgde de kunstacademie van Malmö in Zweden en is in 2020 afgestudeerd. Volgens ons een groot talent met een bijzondere kijk op compositie en kleurgebruik.

Bijzonder is dat hij onze galerie leerde kennen doordat hij het werk van Ksenya Istomina volgde op Instagram. Bijzonder hoe de kunstwereld door de komst van deze Social Media elkaar op de hoogte houdt! De zomerexpositie van 2022 was de eerste expositie van Bob Jonkers bij Galerie Bonnard, zijn werk zal in de collectie van Bonnard te zien blijven en ongetwijfeld komt hij terug in andere exposities.

Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken