31 oktober Opening “Adriana van Zoest- Solo”

Adriana van Zoest

SOLO

Opening zondag 31 oktober 2021

vanaf 14.00 live muziek

Piano Jan van Leeuwen

Viool Edith Biog

Opening 14.30

31-10-21 t/m 05-12-21

Vanaf 31 oktober  is bij Galerie Bonnard een bijzondere en grote ‘Solo expositie’ te zien. Jaren werkte Adriana van Zoest aan de uiteenlopende collectie schilderijen die bij ons te zien en te koop zullen zijn. De minutieus tot stand gekomen realistische schilderijen van de Noord Hollandse kunstenares beslaan uiteenlopende onderwerpen. Allen dankzij een  klassieke werkwijze tot stand gekomen en qua onderwerp en compositie in een moderne 21e eeuwse jas.

De in Warmenhuizen woonachtige Adriana van Zoest exposeerde eerder bij Galerie Bonnard, Niet eerder had zij daar een solo-expositie. Tijdens deze solo-expositie zijn schilderijen te zien die haar heel oeuvre beslaan. Het werk van Adriana van Zoest was oa al te zien in een aantal opzienbarende exposities. Wellicht is de meest bekende hiervan ‘Post Mortum’ in het Drents Museum te Assen in 2016-2017.

Uiteenlopende onderwerpen

De schilderijen van Adriana van Zoest zijn niet makkelijk onder één noemer te plaatsen. Grofweg maken we een driedeling in de onderwerpen die zij verkiest te schilderen.

Stillevens

Virtuoze stillevens, met ultieme perfectie als hoofddoel. In deze werken probeert zij technisch, op basis van traditionele schildertechnieken, de ultieme illusie te bereiken.

Haar onderwerpen variëren van knollen tot bloemen en van een Romeinse vaas tot een Spiegelbol. Mooie materialen die toch nooit ‘een op een’ vertaald worden naar verf door de kunstenares. Adriana van Zoest legt uit hoe de objecten als inspiratiebron worden gebruikt. Vervolgens ‘manipuleert’ de kunstenaar naar hartenlust. Met bijvoorbeeld licht en kleur wordt er een eigen werkelijkheid gecreëerd door van Zoest.

Dierstillevens

De stillevens van overleden dieren zorgen voor bijzonder aansprekende schilderijen. De dieren lijken geportretteerd op het moment dat de dood net is ingetreden. Hun schoonheid blijft op deze manier voor de eeuwigheid bewaard. Er lijkt sprake van een slapende toestand, de houding en compositie waarin de dieren weergegeven zijn verraadt dat de dood is ingetreden. De verrassende en eigentijdse schilderijen zijn ontstaan na een proces van studies in olieverf om vervolgens in diverse lagen op het paneel in de uiteindelijke vorm te worden weergegeven. De technische perfectie zorgt ervoor dat de realiteit, ondanks de toegevoegde eigenheid van de kunstenares, opzienbarend blijft, hoe lang je ook blijft kijken.

Dierenportretten

Dat de kunstenares een dierenliefhebster is, is ook al te zien in de stillevens van de overleden dieren. Dit komt zeker ook tot uiting in de portretten die Adriana van Zoest heeft gemaakt van de levende dieren. ‘De poes’ is hierbij duidelijk favoriet. Toch zijn er naast diverse soorten poezen bijvoorbeeld diverse vissen te zien. Een groter verschil in huid dan tussen deze twee diersoorten is wellicht niet denkbaar. Ook hierbij toont de kunstenares haar wens de perfectie te overtreffen en is het haast onvoorstelbaar te zien hoe schilderachtig en daarnaast “echt en kleurrijk” de dieren zijn weergegeven.

De ‘Solo- expositie’ van Adriana van Zoest bij Galerie Bonnard is te zien vanaf zondag 31 oktober. Alle schilderijen zijn te zien en te koop in de galerie en op de website vanaf zaterdag 30 oktober.

Je bent namens de Galerie van harte uitgenodigd om de opening van de expositie op zondag 31  oktober te bezoeken. Om 14.30 vindt de opening plaats en van 14.00 is er live muziek. De expositie is te bezoeken van 31 -10 -21 t/m 5-12-21

Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken