Paul Jansen

Het atelier van Paul Jansen is bij hem aan huis.

Twee zaken die bij binnenkomst opvallen zijn het prachtige licht en de enorme verzameling cd’s. Het licht en de muziek zijn voor Paul belangrijke noodzakelijkheden tijdens het werken aan zijn schilderijen. De natuurliefhebber, liefhebber van dieren komt los wanneer hij begint te vertellen over zijn schilderijen. Ze ontstaan in de natuur in zijn directe omgeving.

Koeien

Paul gaat op zoek naar koeien, bekijkt alle soorten op alle mogelijke plaatsen. Een koe is voor hem een boeiend dier wat nooit verveelt. De wonderlijke en soms absurde vormen van dit dier vormen de voornaamste fascinatie voor Paul Jansen.
Het oude klassieke werk van Hollandse meesters kende ook vaak de koe als onderwerp. De koe in het landschap.

Bij Paul Jansen is het landschap verdwenen en vormen de ingezoomde koe en wat restvormen het schilderij. De lijst van het schilderij is niet perse de plek waar het schilderij ophoudt bij de kunstenaar, het effect is dat de koe bijna tastbaar aanwezig wordt. Paul zelf hierover:

” In mijn schilderij laat ik de binding die ik met de geportretteerde koe heb zoveel mogelijk zien”.

Dat is ook wat ons in de schilderijen van Paul Jansen een aantal jaren geleden al opviel, de koeien kijken je aan, je maakt contact. De koeien en andere schilderijen van Paul Jansen zijn inmiddels niet meer alleen in Nederland geliefd, veel van zijn werk wordt in Engeland verkocht. Ook bij het publiek van galerie Bonnard is Paul Jansen inmiddels bekend een graag gezien. Tijdens de expositie ‘Naar buiten!’ tonen we maar liefst 10 nieuwe werken van deze populaire kunstschilder.

Kunstwerken van Paul Jansen

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken