Astrid Ritmeester

De schilderijen van Astrid Ritmeester zijn zeer bijzonder van onderwerp en aanpak. Theaterlicht staat hier, samen met het onderwerp wat ze schildert, centraal. In een donkere omgeving bepaalt het licht wat je ziet. Als dan het licht nog een ‘kleur’ heeft, paars, blauw, rood, geeft dit een bijzonder kleurrijk geheel. Voeg daarbij haar klassieke schilderstijl en je hebt echt een bijzonder eigen verhaal. De onderwerpen kunnen we hier natuurlijk niet onbenoemd maken. Porseleinen beeldjes die wellicht als ‘Kitsch’ worden omschreven krijgen in de schilderijen van Ritmeester een ‘nieuw leven’. De kleurrijke lichten waarmee zij de beeldjes centraal zet geven het geheel, eigen een donkere achtergrond, een totaal nieuwe en interessante dimensie.

Astrid Ritmeester zelf hierover:De beeldjes die ik ken uit mijn jeugd geef ik door ze als 3D objecten in textiel op te blazen een nieuw leven. Schilderend wil ik de beeldjes zo echt mogelijk laten lijken maar dan wel, net als bij de kostuums die ik voor Theater maak, zo in het licht plaatsen dat het bijzonder kleurrijk en vrolijk wordt om naar te kijken.

Naast de schilderijen maakt Astrid Ritmeester ook 3D objecten van stof. Ook hier gaat zij eenzelfde uitdaging aan als in haar schilderijen. Ze bootst de kleine porseleinen beeldjes na. Nu niet op het platte vlak en met verf, maar wel met textiel en textielverf creëert zij de illusie van een porseleinen beeld. De jurken en muziekinstrumenten zijn op ‘ware grote’ dat wil zeggen; als ware het een echte jurk of een echte piano. Dat is uiteraard niet zo maar toch vraagt het materiaal er in deze illusie om ‘aangeraakt te worden’.

Voor de zomerexpositie van 2022 maakte Astrid Ritmeester een nieuw beeld. Ook naar aanleiding van een porseleinen beeld. Een porseleinen Bugatti, in haar beeld is dit een ‘Bluegattti’ geworden.

Kunstwerken van Astrid Ritmeester

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken