Thuis in 3D ‘The Scene’ bekijken!

Beste vrienden, volgers, liefhebbers van Galerie Bonnard,
We missen jullie!
Normaal openen we een expositie door kort op het werk van de kunstenaars in te gaan. Op zondagmiddag samen met de kunstenaars, vrienden en familie en een grote groep kunstliefhebbers, klanten en volgers van Galerie Bonnard. Met een wijntje, wat fris en live muziek. Vanwege de beperkingen is dat helaas nog niet mogelijk. Toch willen we graag ons verhaal bij de expositie kort aan jullie kwijt en hopen we jullie de komende weken in de galerie te kunnen ontvangen.

Graag geven we ook iedereen die nog niet ‘op pad’ kan de gelegenheid de expositie te bekijken. Daarom is deze ook weer in 3D te zien. Hieronder beschrijven we de expositie en door op de afbeelding te klikken sta je opeens midden onze galerie. Veel plezier!

 

Kijkend naar het werk van de drie kunstenaars bekruipt je het gevoel deelgenoot te zijn van een moment dat bijzonder wordt doordat het is vastgelegd. Dit eenvoudige moment wordt hiermee een voor eeuwig vastgelegde scene.
Is een stuk fruit, de honingmeloen van Bart Koning bijzonder? Wel als het door de kunstenaar op een podium wordt gezet en al het licht krijgt wat het nodig heeft om te kunnen stralen. In de collectie van Bart Koning naast veel stillevens ook 9 portretten van speelgoedmannetjes/ vrouwtjes. Het speelgoed lijkt een leven achter zich te hebben, dit is samen met de titels verwarrend, immers speelgoed leeft niet. Toch, kijkend naar de huid, de houding, de slijtage, er is wel degelijk sprake van een leven achter hen. Daarnaast maakt het feit dat ze zo bijzonder in het licht gezet zijn door de kunstenaar ze tot personages die wat te vertellen hebben.
De portretten van Erik de Jong tonen wel zeer verschillende scenes uit zeer verschillende levens. De Amerikaanse ‘Cops’ vragen op een andere manier aandacht dan de in houtskool getekende kuikens. De kuikens leven hun eigen leven terwijl de agenten je aankijken. Of niet? Achter de spiegelende glazen van de zonnebrillen is niet te zien waarnaar hun aandacht precies gaat. Wel tonen de glazen wat anders, een spiegeling van andere realiteit dan je zou verwachten in de glazen van een Amerikaanse agent. De vraag is dan ook of je naar een scene uit een leven aan het kijken bent of dat de hele situatie juist in scene gezet is.
Kunstenaar en cineast Boris Paval Conen weet als geen ander dit gegeven te gebruiken in zijn beelden van hout. Alles wat het hout te bieden heeft omarmt hij om zijn verhaal te kunnen vertellen. Het hout heeft als de huid van een mens een leven achter zich. In zijn beelden zien we hiervan een momentum. Een moment wat lang geleden plaats vond maar wat altijd zijn invloed zal houden. De neergeslagen blik van een man op leeftijd doet vermoeden dat er sprake is van terugkijken, nadenken of reflectie. Daar tegenover zet de kunstenaar de open blik van twee jonge jongens die hij maakte uit Lindenhout. Zij kijken al ver voorruit, vol verwachting, naar wat op hen af gaat komen.
Drie verschillende kunstenaars die op eigen wijze een invulling geven aan het centraal zetten van een moment,. Deze expositie is hiermee een geheel van scenes waarbij de expressie, compositie en techniek van de kunstenaars optimaal is ingezet om de kijkers maximaal te boeien.
We zouden het erg leuk vinden je in de galerie te ontvangen, maak gerust een afspraak en voel je hierbij tot niets verplicht. Het zal een heerlijke ervaring zijn om eindelijk weer ontspannen uit je eigen wereld te stappen en je mee te laten nemen in de wereld van onze kunstenaars.
Uiteraard is het mogelijk van andere kunstenaars werk te zien. In dat geval is het handig dit vooraf even aan te geven, we zorgen er dan voor dat het klaar staat. Vergeet ook niet onze 3 D expositie te bekijken. Dit kan 24 uur per dag en 7 dagen per week!
Tot ziens,
René & David
Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken