Ronald Soeliman; energie, liefde & passie.

Ronald Soeliman; Energie, liefde en passie.

Vrijdag 5 juni werden we opgeschrikt door het bericht dat Ronald Soeliman, totaal onverwacht, is overleden.

Kunstenaar bij galerie Bonnard maar vooral een kunstenaar, liefhebber en ambassadeur van kunst in al zijn poriën.

Zijn kleurrijke en persoonlijke werk sluit naadloos aan bij wat hij voor de galerie en de kunstwereld betekent.

Liefde, kleurrijk, passie en energie.

Ronald en zijn vrouw Janneke bezochten de meeste van onze openingen sinds we drie jaar geleden op ons nieuwe adres openden. Dat is uniek, dat doet niemand hem na.

In zijn eigen werk zijn de liefde voor kleur, verf en de natuur steeds, op iedere cm te zien. Dat maakt hem en zijn werk al uniek. Maar als we aan Ronald denken, zien we echter niet alleen zijn werk.

We zien en horen de liefde en de waardering voor het werk van andere kunstenaars. Bekenden of onbekenden van hem. We kennen geen enkele kunstenaar die net zo makkelijk in vervoering raakt van het werk van anderen als dat van hemzelf.

‘Delen’ lijkt voor Ronald geen opdracht, dat is iets wat gewoon gebeurt. Hij steekt deze bewondering niet onder stoelen of banken maar deelt het voor iedereen zichtbaar zonder hierbij zichzelf of zijn eigen werk belangrijker te maken.

We zien de momenten voor ons dat Ronald aan het begin van de opening binnen kwam lopen, brede lach, fel gekleurd overhemd en een vragend gezicht: “Ben ik nog op tijd?”. We gingen er zelf bij lachen. Hij had dan heel Nederland door gereden voor weer een middag bij Bonnard. De hele middag zagen we Ronald met iedereen in gesprek, kijkend naar werk, pratend over het werk. Lachend en genietend van een wijntje.

’s Avonds of de volgende dag, met tientallen foto’s en allerlei positieve aanprijzingen zagen we het verschijnen op FB. Zonder maar een ding van hemzelf, vol lof over anderen en de expositie.

Bij de expositie ‘Geïnspireerd door van Gogh’ stond Ronald zelf, terecht in het middelpunt van de belangstelling met een aantal monumentale werken. Eye-catchers van de expositie waar zijn ziel en zaligheid in zat.

Dit jaar zou Ronald een ‘en plein air’ cursus geven in Nuenen en aan het begin van het komend jaar staat een expositie met zijn werk op het programma.

Ronald: we zullen je niet vergeten, bedankt voor alles!

Wij wensen zijn vrouw Janneke & dochters Josefien en Lisa enorm veel sterkte.

René & David

Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken