Op bezoek bij glaskunstenaar Bibi Smit

Maandag 19 november waren René en ik te gast bij Bibi Smit. De kunstobjecten van glas die deze kunstenaar maakt, maken sinds enkele maanden deel uit van onze collectie. Bovendien organiseren we vanaf 20 januari 2019 een grote expositie met bijzondere objecten van deze internationaal werkende kunstenares.

De hele morgen en een groot deel van de middag zagen we haar samen met haar assistent Erik aan het werk, ondertussen uitleggend en waarschuwend i.v.m. de grote hitte en de kwetsbaarheid van het glas tijdens het maakproces. Het was boeiend om te zien om uit een gloeiend hete massa een object te zien ontstaan wat iedere keer, tijdens het gehele maakproces veranderde en boeiender werd. Tijdens het maken is het glas verwarmd tot wel 1000 graden Celsius. Na afloop van het hele maakproces is het glas nog steeds 500 graden en moet in een speciale oven om langzaam te ‘zakken in temperatuur’. Bij een aantal objecten is er vervolgens nog dagenlang werk om het glas in de juiste vorm te polijsten.

Bijzonder leuk was het dat ook René en ik een eigen object hebben gemaakt, een glas om uit te drinken. Door het zelf te doen ervaar je hoe minimale aanpassingen in je houding het object een totaal andere vorm kunnen geven. Wil je weten hoe het werkt? We vertellen er graag over!

Op de pagina een aantal foto’s, tijdens de expositie van Bibi Smit zullen we in de galerie een film tonen die laat zien hoe de kunstenaar aan het werk is.

Objecten van Bibi Smit worden zowel door particulieren als bedrijven aangekocht. Kleine objecten voor op tafel maar ook  enorme installaties voor plafonds of aan wanden die kunnen dienen als blikvanger in een woonkamer, hal of in een luxe lobby. Beiden zullen te zien bij Galerie Bonnard vanaf 20 januari 2019.

Ook nu verkopen en tonen we in de galerie enkele van haar nieuwste glaskunstwerken, kom gerust eens kijken!

Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken