Mieke Heitling overleden

Op vrijdag 2 september overleed Mieke Heitling.
 
Mieke was vanaf de eerste dag dat we de galerie in september 2017 openden een van onze bijzonder geliefde kunstenaars. Haar beelden vormen een belangrijke plaats in onze collectie.
 
Beelden in hout en beelden in brons die recht uit het hart leken te komen om vervolgens rechtstreeks het hart van de kijker te raken.
Zo werden wijzelf, lang voordat we de galerie begonnen of zelfs maar in het hoofd hadden, geraakt door een beeld van MIeke. Ze was nog student aan ‘De Klassieke Academie’ en exposeerde met haar groepsgenoten. Haar beeld schoot raak!
 
Bij het starten van de galerie was het dan ook niet meer dan logisch dat de beelden van Mieke onderdeel van de collectie zouden worden.
Haar beelden wisten menig kijker te beroeren en zijn in heel wat collecties te vinden. Mieke liet in haar beelden zien wat mensen raakt, wat ontroert, kracht geeft en inspireert. 
 
Afgelopen vrijdag overleed Mieke na een lange tijd ziek te zijn geweest. Tijdens haar ziek zijn bleek wederom dat de kracht die in haar beelden te zien is, de kracht is die Mieke zelf zo kenmerkte. Deze enorme kracht en positiviteit hebben we tot het laatste afscheid van haar kunnen zien. Een grote inspiratie.
 
Deze kracht, haar vriendelijke en warme lach, spontane aanwezigheid. Haar blik gericht naar een grote blok hout waarin zij haar beeld al ziet zitten. Haar vakmanschap en de wijze waarop ze ons meegaf toch vooral veel te zingen. We zullen ze missen.
 
Lieve Mieke, bedankt voor wie je was.
 
We wensen haar man Jörg en dochters Nine en Floor veel sterkte.
Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken