Lezingen en rondleidingen

Lezingen voor groepen

De afgelopen maanden hebben we wekelijk lezingen en rondleidingen gegeven aan groepen tussen de 6 en 50 personen. Museumclubs, groepen zakenrelaties, literatuurclubjes, groepjes personeel van bedrijven, familiegroepen, vrienden/vriendinnengroepen, afdelingen van landelijke organisaties, enzovoort.

Dit gaat helemaal buiten onze lezingen op woensdag of donderdagavond om. Soms wordt er zelfs een samenwerking opgezet tussen een van de restaurants tegenover onze galerie, alles is mogelijk. We vinden het erg leuk om te doen. Lijkt het je leuk met een groep(je) de galerie te bezoeken, en wil je graag een rondleiding of een lezing, neem dan contact met ons op en we bekijken de mogelijkheden voor een leuke middag of avond.

De onderwerpen van een lezing.

Tijdens een lezing gaan we in op het werk in onze galerie. Je vindt iets mooi of niet mooi, natuurlijk, maar er is meer dan dat. Vragen die aan bod kunnen komen:

  • Hoe is het werk gemaakt?
  • Wat zie je in de eerste plaats en wat is er nog meer te zien?
  • Zie je bepaalde invloeden?
  • Wat bepaalt nu eigenlijk of je een werk mooi of lelijk vindt?
  • Hoe weet je nu of werk goed of niet goed is?

De lezingen worden gegeven door de eigenaren van de galerie  René Renders en David van der Linden. David sluit dit jaar zijn 5-jarige Master-studie aan de Klassieke Academie in Groningen af en is pas net terug uit Sint Petersburg om te studeren aan de Imperial Academy of Arts. René studeerde kunstgeschiedenis.

In de eerste plaats gaan de meeste lezingen die we geven over de kunstenaars en het werk wat op dat moment in een expositie te zien is. Het werk in de galerie is dan ‘het werkmateriaal’.

Daarnaast gaven we ook al lezingen over onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Uiteraard wel weer met een link naar het werk dat in de galerie getoond wordt.

Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken