Kouwe Kermis, boek & CD van JW Roy

In de afgelopen twee jaar hebben veel kunstenaars, in allerlei vormen, van alles moeten bedenken om hun publiek te bereiken. In de galerie was er ook weinig te beleven op muzikaal gebied. Gelukkig hadden we twee openingen met muziek. ‘Tip Jar’ en Jan van Leeuwen samen met Edith Blog traden op.

JW Roy volgen wij al jaren, hij bedacht een project met de titel ‘Kouwe Kermis’. Het project werd een CD, een boek, er zullen optredens plaats vinden en er komt een 8- delige TV serie uit.

JW Roy zelf over dit project:

Kouwe Kermis:

21 januari komt het uit. Muziek en verhalen. Het derde luik van m’n Brabantse platen.

Wat een klus, maar wát was het leuk om te doen!
We hebben weer een boek gemaakt met een cd erin natuurlijk.

Begin 2020 zeilde Corona het land binnen. Al mijn optredens werden stopgezet. Het leven viel stil. Eerst kreeg ik het benauwd, maar daarna kwam de rust. Ik zat in het voortuintje van mijn huis in Diemen en keek naar de vliegtuigstreeploze lucht. Ik keek naar zijn leven en terug naar vroeger. Deze leegte herinnerde me aan de ruimte en rust uit mijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan dat ik een wat leger leven eigenlijk heel fijn vindt. Ik verlangde naar meer van minder. Met dit verlangen werd het zaadje geplant voor het derde luik van mijn Brabantse platen Laagstraat 443 (2005) en Ach, Zalig man (2010).

Op de cd staan 8 liedjes en bij elk lied heb ik een (persoonlijk) verhaal geschreven voor in het boek. Die verhalen zijn aangevuld met foto’s, ouwe-kermis-anekdotes van andere mensen en een stukje geschiedenis over Vessem, een dorp uit de Kempen.

Femke Hoogland heeft alles in een prachtig mooi jasje gestoken, zij deed de vormgeving en redactie. (De foto van JW Roy bij dit artikel is ook van Femke Hoogland)

Achtdelige tv-serie

Rond begin maart 2022 start Omroep Brabant een achtdelige tv-serie waarin telkens een nummer van Kouwe Kermis centraal staat.

Een heel bijzonder initiatief waarbij we kunnen zeggen dat de liedjes je niet onberoerd laten. Daarnaast een enorme hoeveelheid foto’s met prachtige verhalen van Jan Willem Roy zelf. Verhalen waarin voor iedereen herkenbare elementen zullen zitten.

Dit boek met CD is te koop bij Galerie Bonnard!

Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken