GLOW bij Galerie Bonnard

Lichtkunstenaar Tom Bergman woont en werkt in Nuenen en is regelmatig bij ons in de galerie te vinden. Nu GLOW dit jaar niet alleen in Eindhoven maar ook in Nuenen objecten heeft staan hebben we in onze galerie ook aandacht voor het werk van Tom Bergman.

Tom maakt zijn lichtobjecten door gebruik te maken van ‘het mengen van kleuren’. De diverse lichtinstrumenten maken gebruik van diverse lichtpaletten.

 

‘Kubus’ een medley van de verschillende paletten die Vincent van Gogh gebruikte.

‘Palet’ de kleuren uit het schilderij ‘Stary Night’ van Vincent van Gogh.

‘Lichtbubbels’ verschillende dynamische effecten die gebruikte zijn voor wetenschappelijk onderzoek van de TU/e naar optimale aandacht. Dit wordt gebruikt om ‘mentaal bij te tanken’ en wellicht zodoende verschijnselen als Burn Out te voorkomen.

 

‘Living circle’ een lichtinstrument in de vorm van een cirkel in een speciaal ontworpen voor Glow ontworpen compositie. Geïnspireerd op de kleuren van ‘Starry Night’ van Vincent van Gogh.

 

Tom Bergman heeft een studio en website en werkt samen met verschillende partners. Zijn objecten zijn ook te koop, in de galerie informeren we je graag hierover. Living Circle is ontstaan uit een samenwerking tussen Aptum en Studio Tom. Het beeld in het midden van de ‘Living Ciircle’ is nieuw in de galerie en van de Bulgaarse kunstenaar Plamen Dimitrov. Het heet ‘Eclat’

 

De website van Tom Bergman vind je door hier te klikken.

Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken