Een nieuw werk van Egbert Modderman!

Vanaf donderdag 29 oktober hebben we een nieuw werk van Egbert Modderman in de galerie.

Bijzonder om diverse redenen. Het onderwerp, het formaat, de voorstelling en zeker ook de sprankelende kleuren.

Zoals Egbert Modderman zelf omschrijft:

Het naar beneden storten van de hoofdfiguur in dit verhaal leent zich heel goed voor een compositie met extreme beweging:  alle lijnen laten vloeien.. .

Icarus is een figuur uit de Griekse mythologie, bekend van de vliegtocht samen met zijn vader Daedalus. Icarus en Daedalus worden door koning Minos gevangen gehouden op Kreta. Daedalus bedenkt een manier om te ontsnappen. Hij bouwt vleugels van een houten raamwerk, bezet met veren in een boog vastgezet met was. Daedalus waarschuwt Icarus om niet te hoog en dicht bij de zon te vliegen, dan zou de was kunnen smelten. Icarus mag vooral ook niet te laag vliegen, de vleugels zouden te zwaar worden van het zeewater. 

Icarus wordt echter roekeloos; hij vliegt te hoog, de was smelt en hij stort neer in de Egeïsche Zee.

Het verhaal van Icarus is typerend voor het thema van hybris, dat algemeen voorkomt in de Griekse mythologie; hierin wordt een persoon afgestraft voor zijn hoogmoed of overdreven zelfvertrouwen.

Icarus is door diverse andere kunstenaars in de kunstgeschiedenis geschilderd. Net zoals in al zijn andere werken lukt het Egbert Modderman een geheel eigen draai aan een thema of onderwerp te geven.

Het werk is vanaf donderdag 29 oktober in de galerie te zien. Meer info: klik hier.

Galerie Bonnard is geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur. Ook als je op een ander tijdstip wilt komen is dat mogelijk. We maken dan graag een afspraak met je.

Aanbevolen berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken