Beelden van Peter Adams

De beelden van Peter Adams zijn  nieuw bij Galerie Bonnard.

Tientallen jaren was Peter Adams (Bladel, 1959) bakker. Een ideaal beroep om vakmanschap en creativiteit te combineren. Brood en banket moeten goed van kwaliteit zijn – dat proef je. Maar ook moeten ze met passie en creativiteit gemaakt zijn – dat zie je. Na verloop van tijd reikten zijn ambities verder. Veel voldoening vond hij in de muziek. Als drummer en als accordeonist bereikte hij een hoog muzikaal niveau. De echte flow kwam toen hij zich (in eerste instantie naast het bakkersvak) ging toeleggen op de beeldende kunst. Aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B) volgde hij gedurende zes jaar een tekenopleiding. Daarna specialiseerde hij zich aan diezelfde opleiding drie jaar lang in portret- en modeltekenen.

Na het voltooien van de tekenopleiding begon Peter Adams aan de studie beeldhouwen, eveneens aan de academie in Arendonk. Eerst vijf jaar klassiek boetseren en daarna een driejarige specialisatie figuratief boetseren. Hij studeerde cum laude af. Naast genoemde opleidingen heeft Peter Adams diverse masterclasses gevolgd, onder anderen bij Eddy Roos in Uithuizen en Amsterdam.

Momenteel werkt hij in eigen atelier. Hij boetseert naar model en portret en gebruikt hiervoor doorgaans klei en was. Zijn werk wordt voornamelijk afgegoten in gips en brons.

Wij vertegenwoordigen vanaf december de beelden van Peter Adams en we tonen deze steeds in onze galerie.

Meer info vind je op de pagina met ook zijn beelden.

https://www.galeriebonnard.com/kunstenaar/peter-adams/

Recente berichten
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken