Wil van der Laan

Kunstenaar Wil van der Laan, maakt zowel beelden als schilderijen.

Vanaf dit moment is zijn werk in de galerie en op de website te zien.

Het werk van van der Laan is bijzonder in zijn zeggingskracht, het is dan ook daarom dat zijn beelden, naast in particuliere collecties, veel in openbare ruimtes te vinden zijn.

Op de afbeelding poseert de kunstenaar voor ‘De Engel’. Een drie meter hoog bronzen beeld wat in maart 2018  door Koning Willem Alexander werd onthuld als een cadeau aan de Maastrichtenaren. Begin dit jaar onthulden Jan Jansen en Joop Zoetemelk samen een beeld wat Wil van de Laan maakte van Jan Jansen. De oud toer-winnaar staat in brons en straalt die snelheid en de kracht van de eeuwige jeugd uit. Bijzonder knap gemaakt.

In de galerie laten we vanaf nu  zijn nieuwste beelden zien. Stieren, paarden, dansers en danseressen, de collectie zal steeds worden aangevuld.

Vanaf eind december hangt ook het schilderij ‘Les taureaux de Saintes Maries de la Mer ‘ in de galerie. Hierop zijn stieren te zien, tegen een achtergrond met sterk blauw. Een bijzonder werk.

Net zo zeer als het handschrift van van der Laan in de beelden veelzeggend en krachtig oogt,  is die kracht ook zichtbaar in zijn schilderijen. De intense en bijzondere kleuren en zijn verfbehandeling geven de schilderijen een bijzondere energie.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken