object(WP_Term)#27793 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(152)
 ["name"]=>
 string(20) "Wendelien Schönfeld"
 ["slug"]=>
 string(19) "wendelien-schonfeld"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(152)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(24)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Wendelien Schönfeld

De veelzijdigheid van Wendelien Schönfeld is enorm. Via kunsthistoricus en schrijver Gijsbert van der Wal lazen we al regelmatig over het werk van deze kunstenaar. Op beurzen zagen we haar werk steeds weer hangen, en bleven we er regelmatig ‘bij hangen’. Ook kochten we lang geleden een houtsnede van haar. (Lang voordat we maar enigszins konden bevroeden een galerie te gaan beginnen).

De kleuren, thema’s en gesublimeerde weergave  van haar gouaches en houtsnedes  trokken ons zeer aan. Via publicaties en een boek geschreven door Gijsbert van der Wal leerden we haar andere werk, veelzijdigheid en werkwijze kennen.

Haar beelden, houtsnedes, tekeningen en gouaches zijn stuk voor stuk bijzonder en eigenzinnig te noemen. De beeldjes, klein en wonderlijk van structuur, zullen pas te zien zijn tijdens de groepsexpositie van Wendelien Schönfeld e.a. in mei 2019. Vanaf 16 december 2017 hebben we wel prachtige houtsnedes van deze kunstenaar in ons permanente aanbod.

Onlangs, in september 2017, won Wendelien Schönfeld de Franse oeuvreprijs voor haar werk. In Frankrijk maakte zij oa een serie gouaches en houtsnedes die allemaal gaan over ‘Hôtel Turgot’. Met dit werk ontving zij veel (internationale) waardering. De prijs, maar bovendien werd van deze serie een prachtig boek gemaakt. (Verkrijgbaar bij galerie Bonnard)

Wendelien Schönfeld maakt haar werk ‘naar het leven’. Dat wil zeggen dat zij ter plekke een gouache (schilderij van plakkaatverf) of tekening maakt. In het atelier maakt zij haar houtsnedes. Ook de modellen die Wendelien gebruikt zijn naar het leven. Geschilderd of getekend naar een model wat voor poseert tijdens meerdere sessies terwijl de kunstenares het schilderij of de tekening aan het maken is. De onderwerpen van Wendelien zijn te vinden in haar directe omgeving, ze houdt ervan deze omgeving, wat daar voor haar uitspringt. Dat is iets wat voor haar moet groeien, een onderwerp is niet persé meteen interessant. Daarnaast houdt de kunstenaar van een verhalend element in haar werk. De kijker krijgt de kans dit verhaal te maken met de ingrediënten die Wendelien Schönfeld klaargezet heeft.

Van de kunstenaar hebben we steeds nieuw maar ook ouder werk in onze voorraad. Op de website is een weergave hiervan te zien, in de galerie tonen we de hele collectie. Bovendien briefkaarten, een boek over haar serie ‘Hotel Turgot’ en een boek van de Hercules Segers Stichting en Gijsbert van der Wal over het gehele oeuvre t/m 2012. Dit alles is te zien en te koop in onze galerie en via de website.

 

 

 

Kunstwerken van Wendelien Schönfeld

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken