Victor Schegin

De Franse kunstenaar Victor Schegin ‘Seehund’ woont en werkt in Parijs.

Op 15-jarige leeftijd ontdekte de jonge Victor het plaatsen van ‘tags’ in de straten van Parijs. Later raakte hij gefascineerd door graffiti met volume en begon vervolgens al snel vrouwelijke onderwerpen te schilderen, onder zijn alias ‘Seehund’. In diverse ateliers in Parijs studeerde hij schilderkunst, maar eigenlijk leerde hij het schilderen vooral op straat. Nog maar 4 jaar geleden was al het werk van de kunstenaar alleen te zien op muren.  ‘Seehund’ is inmiddels vooral bekend om zijn dromerige maar gedetailleerde olieverfschilderijen van surrealistische taferelen en schijnbaar gewichtloze karakters.

Nog steeds duidelijk afkomstig uit de ‘Graffiti- wereld’ vertelt de kunstenaar zelf over zijn werk:

Betoverd door dromerige omgevingen, zijn de figuren die ik schilder vaak schaduwloos, zelden op een vaste ondergrond en bestaan ze naast abstracte elementen, alsof ze zich op de rand van de werkelijkheid bevinden.

Vernietiging speelt een sleutelrol in het expressionisme in mijn werk. Delen die met opzet ongeverfd zijn gelaten, lagen die worden overlapt door andere, onverwachte texturen… Of het nu gaat om een realistisch, bezield gezicht of een gewelddadige penseelstreek, ze hebben allemaal hetzelfde doel: de nadruk leggen op rauwe emotie.

In mijn composities zoek ik naar gevoelens van kwetsbaarheid, eenzaamheid en hoop.

Vanaf deze ‘Warme Winter’ is het werk van Victor Schegin alias ‘Seehund’ vast in onze collectie te zien en te koop.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken