Victor Muller

De werken van Victor Muller hebben een zeer herkenbare signatuur. Dit betreft zijn stijl maar ook zijn onderwerpen. Landschappen en stillevens waarin de compositie op het eerste oog vooral wordt bepaald door een bijzondere geometrie die in het hele werk de boventoon voert. De kleurstelling en de ambachtelijke uitwerking van de onderwerpen zijn beiden subliem te noemen.

Het werk wat bij Bonnard te zien is tijdens ‘De Klassieken’ is echter een mix van bovengenoemd werk en een ‘nieuwe’ richting van de kunstenaar. Nieuw tussen aanhalingstekens omdat de kunstenaar zelf hier al jaren mee bezig was.

Victor Muller zelf hierover:

“ Voor  de expositie bij Galerie Bonnard maakte ik een mix van enerzijds klassieke stillevens op paneel, in antieke 19e eeuwse lijsten. Daartegenover toon ik een paar abstractere werken. Hierin zijn overigens ook veel figuratieve elementen verwerkt. Voor mij is het een lange zoektocht/ontdekkingsreis geweest om tot deze combinatie van werken te komen. Dat resulteerde dan in zeer experimenteel werk dat ik niet deelde met de buitenwereld.

Jarenlang genoot ik er als het ware in het geheim van om deze verschillende werken naast elkaar te zien in mijn eigen atelier. Het maken van die abstractere werken zorgde er ook voor dat ik helderder keek naar mijn klassieke werk, ik zag duidelijker voor ogen waar ik daar mee naar toe wilde. Ik heb die afleiding dus nodig om ruimte in mijn creatieve denken te scheppen en om zodoende bepaalde aspecten van een genre verder uit te kristalliseren….”

 

Victor Muller laat een twaalftal werken zien, 8 klassieke stillevens en 4 abstract/figuratieve werken, dat zal zeker een interessante juxtapositie opleveren.

Kunstwerken van Victor Muller

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken