Svetlana Tartakovska

Female Mastery

2 mei t/m 14 juni 2020

Svetlana Tartakovska, Daniela Astone en Ksenya Istomina

Vanwege de RIVM richtlijnen geen muzikale opening. Zo voorkomen we dat er een grote groep mensen tegelijk in de galerie aanwezig is. Onze ruimte openingstijden zorgen ervoor dat we de gevraagde 1,5 meter afstand kunnen waarborgen.

De expositie is in de galerie te zien vanaf zaterdag 2 mei.

Wil je het eerder zien, of zonder andere mensen, dat kan. Bel of mail voor een afspraak!

Galerie Bonnard in Nuenen heeft haar wortels in de Klassieke Beeldende Kunst, de volledige collectie is hierop gebaseerd. Of het nu gaat om Street Art duo ‘Studio Giftig’, kunstschilders Mitzy Renooy, Hans Versfelt, Rutger Hiemstra, grafici als Charles Donker en Siemen Dijkstra of beeldhouwers als Wim van der Kant en Antoinette Briet, allen geven zij, onafhankelijk van elkaar aan hoe belangrijk de Klassieke opleiding en de historie van de kunst voor hen is. Het is het fundament van hun werk.

Uit de uiteenlopende collectie van Galerie Bonnard blijkt dat dit stevig fundament leidt tot grote expressie, diversiteit en een hoge kwaliteit van de kunstwerken. Deze drie begrippen staan voor Galerie-eigenaren René Renders en David van der Linden bovenaan bij het samenstellen van de expositie-kalender.

Svetlana Tartakovska

Svetlana Tartakovska volgde haar opleiding aan de Klassieke Academie in Groningen en aan de Floren- ce Academy en behoort tot de top van jonge Neder- landse kunstenaars op het gebied van de klassieke en figuratieve kunst. Zij woont en werkt in Haren, net onder de stad Groningen.

Kort na haar afstuderen was zij in 2014 winnaar van het tv-programma Sterren op het doek met een portret van mediatycoon Joop van den Ende. Vanaf dat mo- ment is haar werk en ook de kunstenares zelf snel bekender geworden. Inmiddels is zij voor veel pro- fessionele en amateurkunstenaars een voorbeeld en docent. Vanuit heel Nederland komen mensen naar haar atelier om cursussen en masterclasses te volgen. Haar eigen werk is inmiddels in particuliere collec- ties over de gehele wereld opgenomen. Nog maar on- langs behaalde zij een bijzonder eervol succes. Het schilderij Het zieke meisje werd aangekocht door het MEAM – het Museum voor Moderne Kunst in Barce- lona. Daarnaast won zij met dit werk een prijs waar- mee haar een internationaal bewijs van vakman- schap werd toegekend door de internationale jury.

Oude meesters

Het werk van Svetlana Tartakovska laat meer zien dan datgene wat er te zien is. Dat klinkt vreemd maar ‘ga maar eens kijken!’ Daarnaast bevatten haar schilderijen regelmatig een verwijzing naar een ‘oude meester’. Steeds is de interpretatie van

Tartakovska een zeer persoonlijke, een waarmee ze de kijker raakt. Of zoals kunsthistoricus Eric Bos zo mooi omschrijft: ‘Als je ervoor staat, krijg je inderdaad niet anders dan een gevoel van bewondering en besef je eens te meer hoe goed en indringend kunst kan zijn als het door een meesterhand wordt geleid.’

Svetlana Tartakovska is niet alleen bijzonder ijverig en getalenteerd, ze is ook bijzonder bescheiden. Ze steekt haar bewondering voor diverse collega-kunste- naars niet onder stoelen of banken. Bijzonder aange- naam verrast was zij toen galerie Bonnard haar vroeg te exposeren samen met Daniela Astone en Ksenya Istomina: twee kunstenaressen die bijzonder worden gewaardeerd door Svetlana Tartakovska.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken