Simeon Nijenhuis

Simeon Nijenhuis

Verhalen in kleur

 

Simeon Nijenhuis is bij uitstek de kunstenaar die kleur gebruikt om zijn schilderij een verhaal te laten vertellen. Het verhaal van het licht, de omgeving.  Sferisch, warm en van een verpletterende schoonheid en rust.

De kunstenaar zelf over zijn werk:

Voordat ik mijn eerste schilderij kon maken dat echt ruimtelijk was, moest er heel wat water naar de zee. Wat ik geleidelijk aan heb geleerd, is dat je bepaalde wetten in het schilderen niet aan je laars kunt lappen. Juist om je eigen persoonlijkheid uit te drukken, moet je een aantal algemeen geldende regels begrijpen. Vaak zijn hedendaagse schilders te snel eigenwijs, dan zie je steeds dezelfde eenvormigheid. Toen ik op een tentoonstelling van de Koninklijke Subsidie het zaakje eens door mijn oogharen bekeek, zag ik allemaal bruinige vlakken aan de muren. Terwijl die schilders juist zo bezig waren met hun ‘eigen’ ik in hun schilderijen te stoppen. Maar als je naar Terborch, Van Mieris of Vermeer kijkt, haal je ze toch zo uit elkaar. Terwijl ze van dezelfde schema’s en thema’s uitgaan. Fascinerend toch? Zo ontstaan er ook vanzelf Simeon Nijenhuis schilderijen. Ik bekommer me er niet om, ga niet speciaal een ‘uniciteitskoers’ varen.

Ik vind het juist leuk om aan de slag te gaan met thema’s die ik her en der in de schilderkunst tegenkom. Schilderde Floris Verster een kom in 1900, Dick Ket schilderde hem in 1930, Jan van Tongeren in 1960 en ik schilder hem nu.

Simeon Nijenhuis kunnen we vanaf mei 2018 toevoegen aan onze fantastische groep kunstenaars. De kunstenaar neemt deel aan de expositie ‘ Verhalen in kleur’. Een bijzondere expositie waar zijn studiegenoot Siemen Dijkstra, en de kunstenaars Wendelien Schonfeld, Frank Dekkers, Elysia Verhoeven en Gineke Zikken ook aan deelnemen.

Kunstwerken van Simeon Nijenhuis

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken