Romee Kanis

Romee Kanis Galerie Bonnard

Juni 2020

Nieuwe beelden van Romee Kanis!

In september organiseren we een nieuwe expositie met de beelden van Romee Kanis. Vanaf juni hebben we, daarop vooruitlopend, al wat nieuwe beelden van haar in de galerie. Je bent van harte welkom ze te komen bekijken. Ze staan natuurlijk ook hier op de website!

 

september 2019:

Prachtige bustes van Vincent van Gogh door Romee Kanis

Voor de expositie ‘ Kunstenaars van Bonnard geïnspireerd door van Gogh ‘ maakte Romee Kanis drie bijzondere portretten van van Gogh. Deze in bros uitgevoerde bustes zijn gemaakt aan de hand van de schilderijen van de kunstenaar. Een bijzonder proces voor Romee die graag met modellen werkt waar ze omheen kan lopen. Deze bustes zijn bijzonder geslaagd en, bij het goed bekijken, laten ze je niet onberoerd.

 

Beweging in brons

Romee Kanis kun je met recht een oude bekende van de galerie noemen, haar werk was tot enkele jaren geleden regelmatig te zien bij de galerie. Deze traditie herstellen we in ere. Romee ontmoetten we voor de eerste keer bij toeval. Zijzelf stond op een prachtige en drukbezochte kunstbeurs met haar eigen beelden. Het was meteen een fijn contact. Haar stijlvolle haast bewegende beelden zien we als een mooie toevoeging aan de collectie beelden die we regelmatig exposeren.

Romee Kanis boetseert haar beelden in Schermerhorn, op de foto is te zien hoe zij een portret  aan het boetseren is, naar levend model. Haar werkplaats is in St Maartensbrug. Hier maakt ze tuinbeelden in groot formaat, haar wasmodellen, de mallen om het brons in de gieten, en hier werkt ze het gietwerk uiteindelijk af. Het patineren doet Romee ook zelf. Uiteindelijk wordt het beeld door haar op een sokkel gemonteerd. Door alles zelf te doen heeft ze overal haar eigen hand en idee kunnen uitvoeren. Dat maakt haar werk heel persoonlijk. Tijdens een bezoek aan haar atelier kunnen we veel beelden bekijken die Romee zelf in haar tuin of expositieruimte heeft staan.

Sierlijk

Wanneer we de beelden zien van Romee Kanis, zien we haar vrouwelijke hand. Het gaat haar niet om een ideaalbeeld, het gaat haar om de sierlijke beweging. De vrouwelijke en gracieuze vormen worden opgenomen in de bewegingen. Mooi om dat te herkennen!

Kunstwerken van Romee Kanis

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken