Peter Adams

Peter Adams maakt beelden in brons en klei.

Met zijn klei wil de kunstenaar zoals hij zelf zegt:

” Beelden zeggingskracht geven. Soms ingetogen, soms uitbundig. Maar altijd zo dat het de kijker raakt. Want een beeld bestaat pas als het emoties in zich draagt waar ieder deelgenoot van kan worden. Of het nou gaat om passie of pijn, vreugd of verdriet, wilskracht of weemoed – het beeld moet spreken”.

Een artistieke zoektocht die nooit ten einde komt. Maar die gelukkig tussentijdse etappes kent die met voldoening kunnen worden afgesloten – als een beeld met zeggingskracht tot stand is gekomen.

Dagelijks is de beeldhouwer uit Bladel in zijn atelier te vinden om te werken aan ‘ zijn opdracht’. De beelden van Peter Adams maakt hij ‘ naar levend model ‘. dat wil zeggen dat het boetseren plaats vindt terwijl het model in deze houding voor hem staat. Vaak 8 sessies van een halve dag. Daarna werkt de kunstenaar het werk in klei of was af en wordt een mal gemaakt waardoor het in brons gegoten kan worden. Al met al is er dus sprake van een lang en ambachtelijk proces.

De kunstenaar:

Tientallen jaren was Peter Adams (Bladel, 1959) bakker. Een ideaal beroep om vakmanschap en creativiteit te combineren. Brood en banket moeten goed van kwaliteit zijn – dat proef je. Maar ook moeten ze met passie en creativiteit gemaakt zijn – dat zie je. Na verloop van tijd reikten zijn ambities verder. Veel voldoening vond hij in de muziek. Als drummer en als accordeonist bereikte hij een hoog muzikaal niveau. De echte flow kwam toen hij zich (in eerste instantie naast het bakkersvak) ging toeleggen op de beeldende kunst. Aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B) volgde hij gedurende zes jaar een tekenopleiding. Daarna specialiseerde hij zich aan diezelfde opleiding drie jaar lang in portret- en modeltekenen.

Na het voltooien van de tekenopleiding begon Peter Adams aan de studie beeldhouwen, eveneens aan de academie in Arendonk. Eerst vijf jaar klassiek boetseren en daarna een driejarige specialisatie figuratief boetseren. Hij studeerde cum laude af. Naast genoemde opleidingen heeft Peter Adams diverse masterclasses gevolgd, onder anderen bij Eddy Roos in Uithuizen en Amsterdam.

Momenteel werkt hij in eigen atelier. Hij boetseert naar model en portret en gebruikt hiervoor doorgaans klei en was. Zijn werk wordt voornamelijk afgegoten in gips en brons.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken