Pedro Quesada Sierra

De Spaanse beeldhouwer Pedro Quesada Sierra is ondanks zijn pas 39 jaar, een al veel gelauwerd kunstenaar.

In maart 2018 ontving hij uit handen van de Spaanse koningin Sofia de grootste kunstprijs die Spanje rijk is. Pedro Quesada kreeg zijn opleiding aan de kunstacademie van Madrid. Na deze opleiding, waar hij al meteen gold als groot talent, was hij van 2003 t/m 2011 assistent van de grote Spaanse kunstenaar Antonio Lopez Garcia. Vanaf 2011 werkt Quesada zelfstandig en maakte hij vooral furore als beeldhouwer. Zijn tekeningen en schilderijen zijn echter ook zeer bijzonder. Onlangs haalde hij in Spanje juist weer met deze tekeningen de publiciteit.

Voor de tweede maal is het werk van de Spaanse kunstenaar Pedro Quesada te zien bij Galerie Bonnard. De in Spanje met prijzen overladen kunstenaar  hij was er onder meer kunstenaar van het jaar  is te zien op de Spaanse tv met allerlei projecten. De bescheiden Spanjaard blijft verrassen met zijn beelden in een ogenschijnlijk verstillende eenvoud. Deze keer ligt de nadruk op zijn houten beelden. Daarnaast is ook zijn werk van keramiek en brons te zien. De houten beelden zijn bijzonder gedetailleerd gemaakt. De structuur van het hout oogt, net zoals dat bij zijn ke- ramische beelden het geval is, anders. Het hout dat de kunstenaar gebruikt is hier debet aan. Quesada gebruikte voor deze beelden namelijk ‘wortelhout’. De beelden bestaan uit aan elkaar gemonteerde delen die gemaakt zijn van de wortels van de eucalyptusboom.

In een gesprek vertelde hij dat zijn beelden ontstaan in zijn directe omgeving. Familie en vrienden dienen als onderwerp. Een beweging of een blik is voor Quesada voldoende om een idee te hebben voor een nieuw kunstwerk. In zijn zoektocht naar ‘uitdrukking’ vindt hij het vanzelfsprekend materialen te ontdekken en te gebruiken die hij eerder niet kende. Hierdoor ontwikkelt hij zich, na een 11-jarige samenwerking met Antonio Lopez Garcia, steeds verder op een eigen weg. Deze ontwikkeling en de internationale waardering voor zijn werk maken de expositie bij galerie Bonnard een bijzondere mogelijkheid het werk te zien.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken