Onze Sterren van het Doek

Het tv-programma ‘Sterren op het Doek’ is voor veel van onze kunstenaars de eerste en enige keer dat er veel aandacht op de Nederlandse TV is voor ‘hun ambacht’.

In de collectie van Galerie Bonnard met ruim 80 kunstenaars bevinden zich heel wat ‘oud- deelnemers’. Ook galerie- eigenaar David van der Linden nam deel aan het programma waar hij de innemende Tv-journalist/ documentaire maker Sinan Can portretteerde. Deze mooie ervaring zorgt inmiddels voor een volle portefeuille aan portretopdrachten. Een bijzonder mooi compliment natuurlijk wat wordt gedeeld met veel andere kunstenaars uit de collectie van Galerie Bonnard.

Naar aanleiding van deze positieve ervaring en de ervaringen van de andere kunstenaars besloot de galerie een groepsexpositie te organiseren met de oud- deelnemers uit de collectie aangevuld met de kunstenaars die deelnamen aan ‘De Nieuwe Vermeer ‘. Ook een tv-programma waarbij ‘de Tv-kijker’ op een laagdrempelige manier in aanraking komt met het ambacht wat achter ieder schilderij of kunstwerk zit.

Galerie- eigenaren René Renders en David van der Linden merken bovendien in hun galerie dat deze programma’s op een zeer positieve manier bijdragen aan de waardering voor de kunst en haar kunstenaars. Al met al zagen zij hierdoor voldoende redenen met deze tv- programma’s als de rode draad een expositie te organiseren.

In totaal nemen er zo’n 25 kunstenaars deel. In hun werk niet alleen ‘het portret’, er is veel ander werk wat zij maken buiten dat ene onderwerp waarvoor zij aandacht kregen via de tv.

Midden 2023 was het programma ‘De Nieuwe Vermeer’ zeer succesvol op televisie. Kunstenaars Yvonne Heemskerk en Carolien van Olphen, al jaren tot de collectie van Bonnard behorend, wonnen beiden hun uitzending. Dat deden ook Kim van den Enden en Adriaan de Wolf. De schilderijen van deze vier kunstenaars waarmee zij dit tv-programma wonnen zijn tijdens de expositie ‘Onze Sterren van het Doek ‘te zien en te koop. Daarnaast tonen deze kunstenaars ook ‘hun andere gezicht’ en zien we alle soorten onderwerpen voorbijkomen.

Bijzondere deelnemer aan deze expositie van Galerie Bonnard is ook kunstenaar Rutger Hiemstra. Met zijn tv optreden bij het kinderprogramma ‘Klokhuis’ werd hij bekend met een schilderij van een ‘banaan in een lunchbox’ wat hij tijdens het programma schilderde.

De opening wordt muzikaal tot een feestje gemaakt door het duo Tip Jar vanaf 14.00 uur.

De expositie wordt om 14.30 geopend door ‘Project Rembrandt- coach’ kunstenares en zelf ook deelnemer aan deze expositie; Iris Frederix. Alle kunstenaars zijn hierbij aanwezig!

 

De expositie is, net als alle andere exposities bij Galerie Bonnard, vrij te bezoeken tijdens de openingstijden.

Bovendien kunt u, wanneer u op de uitgebreide website van de galerie een kunstwerk wat momenteel niet wordt geëxposeerd hebt gezien wat u aanstaat en wellicht zou willen kopen, een afspraak maken hiervoor.

 

Kunstwerken van Onze Sterren van het Doek

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken