Marie Pol

Als je het met woorden kunt uitdrukken, waarom dan schilderen?

Met schilderen heb ik een medium gevonden om de gevoelens en visioenen vast te leggen die niet door de taal te beschrijven zijn

 

Vanaf april 2021 behoort de van oorsprong Russische kunstenares Marie Pol tot de collectie van Bonnard. Marie Pol woont en werkt op dit moment in Sydney (Australië).

De kennismaking vond plaats in 2018 in Sint Petersburg waar Marie, net als David van der Linden ( samen met René Renders eigenaar van Galerie Bonnard), een Summerschool volgde aan de befaamde ‘Imperial Academy of Arts’.

Haar toets en expressie viel meteen op en na een mooie kennismaking bleef het contact, via Social media, bestaan. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in deze samenwerking!

Inmiddels is Marie meer en meer bekend geworden om haar opvallende kleur en textuur bij het omgaan met olieverf. Marie creëert, zoals ze zelf omschrijft, visioenen en dromen van de wereldburgers die we zijn.  Marie woonde tot eind 2020 in Singapore, nu in Sydney en komt oorspronkelijk uit St Petersburg. Een wereldburgers is zijzelf zeker! Haar onderwerpen zijn divers en zo is haar gebruik van  kleur te noemen. De sprankelende schilderijen lijken energie te geven aan de ruimte waar ze te vinden zijn.

Het werk van Marie is te zien vanaf de expositie ‘The Power of Nature’.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken