Marc Dalessio

De plein air kunstenaar Marc Dalessio, woont en werkt in Zuid- West Frankrijk. Daar rond zijn huis schildert hij dagelijks. Behalve tijdens zijn reizen. Zijn reizen staan altijd in ‘het teken van de ezel’.

Dit voorjaar was hij ook twee dagen in Nuenen om zijn werk wat hij maakte in Frankrijk, Italië, Marokko, Ierland, VS en verschillende andere landen te brengen. En passant maakte hij in Nuenen drie nieuwe schilderijen. Bij het Park, de Molen en bij ‘De wereldberoemde Lindeboom’. Die pekken koos hij niet uit omdat ‘ze wel of niet beroemd waren’, maar omdat het licht, het contrast er goed was, en er een mooie compositie in zat.

Dat laatste is misschien meteen wat de schilderijen van Dalessio kenmerkt. Licht, contrast en dat vlot neergezet op een schijnbaar onbeduidende plek, zo vastgelegd dat de onbeduidende plek een prachtplek wordt waar je zo heen zou willen gaan.

Marc Dalessio woonde 12 jaar in Florence waar hij les gaf aan de vermaarde kunstacademie, woonde in Portugal en hij reisde daarnaast de hele wereld rond voordat hij samen met zijn vrouw een voor hem ideale plek gevonden had in het zuiden van Frankrijk, tegen de Pyreneeën aan, in ‘De Gers’.

Het werk van Dalessio behoort tot de vaste collectie van de galerie en wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de zomerexpositie van 2022.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken