Ksenya Istomina

Rebound

Deze online expositie, met nieuw werk van Ksenya,  is te zien vanaf donderdag 24 december! 

Galerie Bonnard in Nuenen heeft haar wortels in de Klassieke Beeldende Kunst, de volledige collectie is hierop gebaseerd. Of het nu gaat om Street Art duo ‘Studio Giftig’, kunstschilders Mitzy Renooy, Hans Versfelt, Rutger Hiemstra, grafici als Charles Donker en Siemen Dijkstra of beeldhouwers als Wim van der Kant en Antoinette Briet, allen geven zij, onafhankelijk van elkaar aan hoe belangrijk de Klassieke opleiding en de historie van de kunst voor hen is. Het is het fundament van hun werk.

Uit de uiteenlopende collectie van Galerie Bonnard blijkt dat dit stevig fundament leidt tot grote expressie, diversiteit en een hoge kwaliteit van de kunstwerken. Deze drie begrippen staan voor Galerie-eigenaren René Renders en David van der Linden bovenaan bij het samenstellen van de expositie-kalender.

 

Vrouwelijk Meesterschap

De eerste expositie die we met Ksenya Istomina in 2020 organiseerden was een bijzonder samengaan van drie vrouwen van wereldklasse. De drie vrouwen studeerden aan Klassieke Academies in Florence, Sint Petersburg en Groningen.

 

Ksenya Istomina woont en werkt in Sint-Petersburg. Ze studeerde in 2018 af aan de befaamde Imperial Academy of Arts van Sint-Petersburg, met veel lof van haar docenten. Galerie-eigenaar David van der Linden was aanwezig bij dit afstuderen en dankzij de vertaling van een Finse student kon hij volgen wat de docenten voor complimenten uitstrooiden over het jonge, hardwerkende talent Ksenya Istomina. Hierbij aanwezig zijn was geen toeval, David van der Linden volgde in de zomermaanden masterclasses samen met elf andere studenten uit de hele wereld op misschien wel de beroemdste kunstacademie ter wereld. Aan de lesmethode en het curriculum (verplichte lesstof) van de academie is sinds de oprichting rond 1750 vrijwel niets veranderd. De academie met in zich honderden ateliers en studio’s is immens groot en alles wat er te zien is ademt historie en een allesoverheersende liefde voor de beeldende kunsten. Ilya Repin had er zijn eigen atelier en gaf er lessen, en in het museum van de academie is werk van vele beroemde studenten te zien.

Dromerig en zacht

Hier les volgen, hier ‘zijn’, was voor David van der Linden, inmiddels afgestudeerd maar toen nog stu- dent aan de Klassieke Academie van Groningen, een wens. Als galeriehouder was er de wens om Ksenya Istomina en werk van enkele andere kunstenaars te bekijken en eventueel naar Nederland te halen. Dankzij Instagram is het werk van Ksenya Istomina wereldwijd bekend. Vele tienduizenden volgen de Russische kunstenares via Instagram, Facebook en andere platforms op social media.

De stijl die Ksenya Istomina in haar werk laat zien, laat zich omschrijven als dromerig en zacht. Haar schilderijen – vlot geschilderd met een virtuoze toets – laten een ultieme vormbeheersing zien. Haar schilderijen tonen een realiteit die aan een rustige en vredige wereld doen denken. Ze fluisteren en ont- spannen. Haar modellen, naar het leven geschilderd, tonen zich verstild en dromerig. In de werken waarin Ksenya zichzelf weergeeft, zien we haar volledig in een eigen wereld, tussen haar spullen of naar bene- den kijkend in gedachten.

Kunstwerken van Ksenya Istomina

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken