object(WP_Term)#27331 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(73)
 ["name"]=>
 string(21) "Klaas Werumeus Buning"
 ["slug"]=>
 string(21) "klaas-werumeus-buning"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(73)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(22)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Klaas Werumeus Buning

Documentaire over de werkwijze van Klaas Werumeus Buning

Een bijzondere ontmoeting hadden we in de zomer van 2017  in Friesland met de beeldend kunstenaar Klaas Werumeus Buning. Hij  heeft zijn atelier  gevestigd in het kerkje van Pietersbierum. Rond het kerkje oude graven en naast het kerkje het woonhuis van de kunstenaar. Een toer door het atelier is een toer door de kerk. Wat meteen opvalt is de enorme diversiteit in het werk, alle onderwerpen pakt de kunstenaar aan. Boven in het oude koor staan de ezels van de kunstenaar. Tubes verf, penselen, varkensharen kwasten, platen, cd’s en kunstboeken zijn door elkaar heen te vinden.

Een prima werkplek voor de kunstenaar die graag met veel tegelijk bezig is.

In de kerk zelf vinden portretten, van mensen en dieren, landschap, water, architectuur, stilleven, en afsnijdingen in alle soorten en maten, alles werk van Klaas Werumeus Buning. Al zijn werk komt bij onze rondwandeling aan bod. Bijzonder! Bijzonder is ook de toets, want hoewel de onderwerpen zeer divers zijn,  is overal meteen de expressieve en kleurrijke toets van de kunstenaar te herkennen. De grote en kleine doeken zijn krachtig, virtuoos en met groot gevoel voor kleur en compositie geschilderd.

 

Het werk dat de kunstenaar maakte voor zijn expositie bij Galerie Bonnard laat de veelzijdigheid van de kunstenaar meteen zien, in het filmpje op deze pagina wordt de kunstenaar verder voorgesteld en krijg je een beeld van de omgeving en wijze waarop hij te werk gaat.

De eerste expositie die we met Klaas Werumeus Buning organiseren wordt geopend op 2 september 2018 om 14.30 De expositie ‘Septemberlicht’ is een expositie met schilderijen en tekeningen van René Jansen en Klaas Werumeus Buning en beelden van Frans van Straaten.

 

(Bij de opening van de expositie op zondag 2 september  zijn de kunstenaars uiteraard aanwezig, het werk is in de galerie te zien vanaf donderdag 30 augustus)

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken