Ken Zier

Vanaf 18 februari 2024 zijn de beschikbare nieuwe schilderijen van Ken Zier in de galerie te zien. Mocht je eerder een bezichtiging willen, dat kan. Neem gerust contact met ons op.

“Sitting down and painting a painting in nature was previously quite a natural thing for many artists. Today, it’s close to being forgotten.”

De Deense kunstenaar Ken Zier schildert sfeervolle schilderijen over ‘het licht’ en de impact hiervan op lucht, wolken  en de zee.

Stranden, hoge golven, de branding, het spelende licht op het water, maar ook juist hele rustige kusten, zeelandschappen geschilderd in het tegenlicht van de lage zon in de zee of juist het ontbreken van de zon in de avond en in de nacht. De Deense kunstenaar woont en werkt op enkele tientallen meters van de zee en is daar ook dagelijks met zijn schilderspullen te vinden.

De kunstenaar is internationaal inmiddels erg bekend vanwege zijn exposities en projecten. Als voorbeeld het project “One man-One beach”, waar de kunstenaar elke week een werk schilderde vanaf hetzelfde strand, in totaal 52 schilderijen. Het project kreeg veel media-aandacht en kwam tot stand in samenwerking met het Deense Nationaal Park Molsbjerge, dat het project ook via zijn stichting ondersteunde.

Zijn werk is oa te zien in New York, Luzern, Londen en Dusseldorf. Nu komt daar dus Nuenen bij. Daar zijn we zeer trots op.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken