Juane Xue

Juane Xue werd geboren in Kaifeng, China. Ze studeerde in 1982 af aan de kunstacademie, voor het onderdeel westerse schilderkunst, van de universiteit van Henan.
Ze werd lerares, gaf onderricht in schilderen in China. In 2001 bezocht zij Nederland in kader van culturele uitwisselingen en is gebleven in Nederland.

Juane Xue is een getalenteerde en veelzijdige kunstenaar. Zij heeft een unieke stijl en een intens kleurgebruik zodat zij weet hoe zij een heldere kleurenwereld kan creëren.
Dit komt duidelijk naar voren in haar schilderijen serie met thema “verlaten tafels”. Dit is het unieke en originele onderwerp van haar. Deze schilderijen geven in zinderende kleuren weer een grote tafel vol glazen, flessen, op een bollend tafelkleed in de wind, badend in zonlicht. Dit kenmerk noemt Juane Xue zelf ‘bewegend stilleven’. Mensen die deze schilderijen hebben gezien, zeggen dat alles ‘vol licht en liefde’ is. Zoals Juane Xue kort samenvat: ‘Kleur is mijn grootste rijkdom’.

Hoewel het werk van Juane Xue blijkbaar in een westerse traditie staat, is dit alleen van toepassing op de manier waarop het de werkelijkheid weergeeft. De verborgen betekenis van het werk ligt in de relatie die zij legt tussen de Chinese filosofie en de Westerse kunst.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken