Jan Wils

De objecten die ik maak zijn interactief en dynamisch. Vrolijk, met de kleurigheid van schilderijen.”

Jan Wils, kunstenaar, geboren en getogen in Eindhoven, toont bij Galerie Bonnard zijn beelden en objecten. In de omgeving van Eindhoven en ver daarbuiten kom je in openbare ruimtes zijn beelden tegen, herkenbaar van grote afstand vanwege de vormgeving en het materiaalgebruik.

De kracht van de beelden wordt bepaald door de vormen die van alle zijden anders zijn, het materiaal en zeker ook het formaat.

Voor de expositie ‘Schilderachtig’ maakte Jan Wils een serie beelden waarbij hij is uitgegaan van vlak plaatmateriaal. Het platte plaatmateriaal zo te bewerken en aan met elkaar te verbinden was voor de kunstenaar bijzonder uitdagend en interessant.

Vaak maakt hij hierbij gebruik van oude mechanische verbindingen. Het leverde prachtige tot de verbeelding sprekende hedendaagse beelden op, die qua materiaal (messing) en uitstraling bijzonder aansprekend zijn.

In de film die hier op de pagina te zien is toont de kunstenaar Jan Wils zich helemaal. Je ziet hem aan het werk en hoort over zijn inspiratie en drijfveren.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken