Jan Smits

Jan Smits uit Beek en Donk is in onze groep kunstenaars, de man van de Brabantse landschappen.

Hoewel hij uit onze eigen omgeving komt, zijn de schilderijen die hij maakt ook daarbuiten populair. In 2017 werd zijn schilderij ‘ Grotels bos’ schilderij van het jaar. Landelijke verkiezingen in combinatie met een vakjury zorgden voor deze eervolle prijs.

Met zijn fiets erop uit trekkend ziet deze kunstenaar in zijn directe omgeving landschappen waar hij verliefd op wordt. Aan zijn ezel probeert hij aan de kijker over te brengen wat hem trekt in het landschap. Aardkleuren, vergezichten, ritmische bomenlandschappen tegen een lauwe licht met ritmische wolkenluchten.

De composities van Jan Smits zijn voor iedereen die Brabant kent herkenbaar. De zandgronden die zorgen voor een prachtige Heide en verstuivingen met de wat schrale dennenbomen in bosjes her en der verdwaald. Bij Jan Smits voel je de warmte, de wind en je ruikt de geur van een heerlijke zomerse dag op de Brabantse Heide.

Werk van deze kunstenaar hebben we steeds in stock, regelmatig zal er een nieuw schilderij bijkomen, echter, regelmatig zal er ook een schilderij verdwijnen. Klanten kopen het werk van Smits immers graag voor bij hen thuis aan de muur.

In onze galerie laten graag zien wat we in onze voorraad hebben!

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken