Henk Helmantel

Henk Helmantel behoeft waarschijnlijk geen introductie bij de Nederlandse  kunstliefhebbers. Immers de kunstenaar uit Westeremden heeft zelfs een eigen museum. Zijn stillevens en kerkinterieurs worden door de hele wereld enorm gewaardeerd. 35 Jaar geleden al was het werk van de Groningse kunstenaar te zien en te koop bij galerie Bonnard in Nuenen. In de afgelopen 15 jaren was dat niet het geval. Dit 35-jarig jubileum is een mooi moment om hier verandering in de brengen! Henk Helmantel is tijdens deze jubileumexpositie terug in Nuenen!

Henk Helmantel is een schilder van de eenentwintigste eeuw. Je kunt dat zelf constateren door te kijken en te vergelijken. Hij mag graag inspiratie putten uit het werk van illustere voorgangers, en schildert graag voorwerpen  met een “verleden”; zijn werk is gemaakt door een schilder die in de twintigste eeuw zijn opleiding en vorming heeft gehad. In zijn eigen kunstverzameling is zowel werk van Rembrandt te vinden als van Dirk Ket, Peter Durieux, Mathijs Röling en vele andere kunstenaars. De schilderijen van Henk Helmantel vinden in brede kringen en internationaal grote waardering. Een hoogtepunt was een tentoonstelling in 1997 in Taiwan, waar honderd werken uit zijn eigen collectie in een fraai museum tentoongesteld werden. Inmiddels waren er tentoonstellingen in de USA, in Duitsland, Tsechië, Maleisië, Engeland, Frankrijk en Indonesië. In Nederland was zijn werk o.a. te zien in het Singermuseum, het Drents Museum en het kloostermuseum in Ter Apel. Jaarlijks trekken in de zomer duizenden mensen naar Westeremden om te genieten van Museum Helmantel in de prachtige Weem, de tuinen er omheen, de oude Andreaskerk en het tentoongestelde werk uit eigen collectie.

Schilderijen die gemaakt zijn door een schilder die nog steeds gelooft in de schoonheid als een wezenlijk doel van zijn arbeid met penseel, paletmes en olieverf.

(foto: Art Revisited)

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken