Ferenc Erdok

De kunstenaar Ferenc Erdok sloot twee jaar geleden de Klassieke Academie af en is vanaf ‘Warme Winter’ te zien bij Galerie Bonnard. In december van 2022 was hij te zien bij Sterren op het Doek. Daar maakte hij een heel bijzonder portret van nieuwslezeres Annechien Steenhuizen.

Als kleine jongen tekende hij al graag tekenfilms en personages uit videogames. Op de middelbare school werden die aangevuld met zijn eigen fantasiepersonages en verzonnen verhalen geïnspireerd op de mythologie. Tijdens zijn studie aan de Klassieke Academie in Groningen ontwikkelde hij een interesse in model schilderen. Nu keert hij terug naar deze thema’s door scènes uit videogames te schilderen en geeft hij er zijn eigen interpretatie aan door bepaalde stilistische elementen aan te passen. Ook vervangt hij de hoofdpersoon door een naaktmodel, waarmee hij een contrast creëert tussen een grafische fantasiewereld en de echte wereld. Het is een weergave van de volledige onderdompeling die iemand kan ervaren door videogames te spelen, terwijl het visuele contrast tussen de twee verschillende werelden behouden blijft.

Dit afgebeelde grote werk ‘Slippery Slopes’ is het eerste werk bij Bonnard. In juni 2023 is zijn meer nieuw werk van hem te zien samen met schilderijen van het Graffiti duo ‘Studio Giftig’.

Kunstwerken van Ferenc Erdok

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken