object(WP_Term)#23874 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(47)
 ["name"]=>
 string(12) "Elzo Dibbets"
 ["slug"]=>
 string(12) "elzo-dibbets"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(47)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(13)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Elzo Dibbets

De verstillende schilderijen van Elzo Dibbets zoemen in op datgene waaraan menigeen voorbij gaat. Het licht of het spel van het licht met de schaduw, de elementen, het materiaal en het bijzondere perspectief, om maar eens wat bijzondere kenmerken van de onderwerpen in de schilderijen van Elzo te benoemen.

Dat Elzo Dibbets internationaal een gewaardeerd kunstenaar is blijkt uit het feit dat zijn werk te vinden is in collecties van bedrijven, musea, overheden en particulieren in Nederland en daarbuiten.

Wij leerden zijn werk kennen bij Galerie Bonnard. Tijdens de exposities voor realisten kwam hij steeds met divers en verrassend nieuw realistisch werk.

Tijdens een lezing van Elzo leerden we hem bovendien kennen als een bevlogen ambachtsman die in soms wel 34 lagen zijn schilderijen stap voor stap met olieverf, penselen, sponzen en airbrush opbouwt. Tijdens deze expositie neemt de kunstenaar ons eigenlijk mee tijdens zijn reizen. De titels verraden soms waar we naar kijken maar steeds blijft er veel over om bij stil te staan en over na te denken. Waar gaat dit heen, waar is het, of waar komt het licht vandaan? Wat zijn dat voor schaduwen? Vragen waarop antwoorden komen. Hoe langer je kijkt, hoe meer antwoorden. Hoe langer je kijkt; hoe meer vragen.

Het werk van Elzo Dibbets verraadt bovendien niet hoe het is ontstaan. Een toets is niet waarneembaar. In de galerie hebben we bij ieder schilderij een boekwerk. Iedere fase van het werk is door de kunstenaar vastgelegd. Te zien is hoe vanaf de tekening het schilderij, laag voor laag, is opgebouwd. Kleuren, die in het werk zoals het nu aan de muur in de galerie hangt slechts een zweem zijn, zijn in eerdere fases een hoofdkleur geweest. We laten het graag zien als je een kijkje komt nemen!

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken