Elysia Verhoeven

Elysia Verhoeven woont en werkt in Dwingeloo.

Zij maakt keramische werken, die ze met de hand vormt en draait.

In 1978 begon Elysia als keramiste in de leer bij Jan Müller in Orvelte. Na het ontwikkelen van eigen steengoed-glazuren begon ook het ontwikkelen van een eigen stijl, die geen rekening houdt met kort houdbare keramiekmodes en volstrekt eigen, herkenbaar en onafhankelijk is.

Elysia werkt voornamelijk met steengoed, waar haar glazuren op afgestemd zijn. Haar werk laat zich het beste omschrijven als lyrisch abstract, waarbij geometrische patronen en texturen een belangrijke rol spelen. Organische vormen zoals bloemen en bladeren zijn vaak herkenbaar in het werk van Elysia, maar zij gaat haar eigen weg in de vertaling ervan. Invloeden zijn te bespeuren uit de Art Nouveau aan het einde van de 19de eeuw, waarin ook stylistische organische motieven het hoofdthema vormde.

Haar inspiratie haalt Elysia vooral uit het bestuderen van zaaddozen en bloemvormen uit eigen tuin. Binnen haar vakgebied hanteert zij een breed palet aan bewerkingstechnieken naast het meer traditionele draaiwerk. In de loop der jaren is er een interessante synthese ontstaan tussen Elysia haar werk en de houtplaten van graficus Siemen Dijkstra. Deze houtplaten vormen de basis van het door Elysia ontwikkelde “grafiek-keramiek” , die een volstrekt unieke benadering laat zien tussen beide disciplines.

Van Elysia Verhoeven hebben we meer werk in de galerie dan we hier laten zien. Loop gerust eens binnen!

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken