Elvira Dik

” Een ander Perspectief”

Te zien t/m zondag 24 november 2019

Tijdens deze expositie is te zien dat Elvira Dik kiest voor het ‘uitvergroten van haar onderwerpen” . Landschappen vanuit een kikkerperspectief bijvoorbeeld worden enorme doeken met een prachtig licht door reusachtige bladeren. Bijzondere sferen worden hierdoor opgeroepen.

De kunstenares is landelijk bekend geworden met haar ‘ macro-stillevens’. Elvira Dik schildert het ‘lekkere leven’, snoep, gebak, boterhammen met zoet beleg. Samengevat: bevat het suiker? Dan gaat Elvira Dik er graag mee aan de slag.

Haar composities, kleuren en virtuositeit zorgen voor meer dan ‘zomaar wat lekkers’, het staat steeds prachtig en monumentaal op het doek. Kleuren die Elvira gebruikt zijn krachtig en zorgen voor een positief en lekker gevoel bij het bekijken van het werk. Naast de zoete lekkernijen is Elvira Dik nog een ander pad ingeslagen. Wederom op ‘Macro-niveau’ ( iets wat klein is uitvergroten tot bovenmenselijke maat) is nu het geval bij bloemen en planten. Tijdens een bezoek aan haar atelier werden we verrast door de bijzondere perspectieven van haar werk. Het opgeblazen formaat en gezien vanuit een plek waar je als mensen niet vaak naar de planten kijkt, krijg je het gevoel in een ‘reuzenwereld’ binnen te kijken. Jijzelf bent klein maar alles om je heen is fascinerend groot.

Tijdens de opening van ” Een ander Perspectief ” is Elvira Dik aanwezig en zal ze graag samen met u naar haar werk kijken en vragen hierover beantwoorden.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken