Eline Brontsema

Nadat we toch alweer enkele jaren geleden verliefd werden op de houtsnedes van Eline Brontsema (1988) kunnen we eindelijk vertellen dat ze onderdeel uit gaat maken van onze collectie! Vanwege Corona hebben we deze introductie bijna een jaar uit moeten stellen, maar …. nu is het dan zo ver! Frisse composities, heldere kleuren en verrassende onderwerpen zijn enkele woorden die ons te binnen schieten als we naar het werk van Eline kijken.

Door het ‘Museumtijdschrift (nummer 7, 2020) ‘ werd aan Henk Helmantel gevraagd welk jong talent ‘we’ in de gaten moeten houden. Zijn antwoord citeren we graag! We zijn het er helemaal mee eens.

“Ik weet al wie ik voordraag; Eline Brontsema, de manier waarop Brontsema de houtsnede aanpakt is fris en abstraherend. Ze heeft uitstekend les gehad van dé grootheid op dit gebied, Siemen Dijkstra (1968). Die maakt sfeervolle houtsnedes, vooral van landschappen die verloren dreigen te gaan. Brontsema gaat haar eigen weg: zij heeft originele opvattingen over beeld en onderwerp. ” Zij kiest voor interieurs van andoren, een huiskamer, een klaslokaal. Daarbinnen maakt ze duidelijke keuzes voor licht en kleur, voor de manier waarop de meubels staan, dienstbaar aan een sterke compositie.”

Minstens opmerkelijk is het te noemen dat ze nog tijdens haar opleiding al bijzonder opviel. Met schilderijen; ze werd genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs van 2019, en met houtsnedes. In Spanje won zij de eerste prijs bij ” The 5th International On Paper Printmaking Award 2019″ voor haar kleurenhoutsnede ” Woonkamer S.”

Tijdens de zomerexpositie introduceren we de kunstenaar Eline Brontsema. Zij zal in het voorjaar van 2022 uitgebreid te zien zijn in onze expositie ‘Grafiek’, samen met Siemen Dijkstra, Charles Donker, Grietje Postma & Reinder Homan.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken