Eline Brontsema

Frisse composities, heldere kleuren en verrassende onderwerpen zijn enkele woorden die ons te binnen schieten als we naar het werk van Eline kijken.

Nog maar pas afgestudeerd aan de Klassieke Academie in Groningen. Hier kreeg zij les van Siemen Dijkstra en ook hij zag meteen haar talent en doorzettingsvermogen om deze bijzondere en complexe techniek onder de knie te krijgen.

Door het ‘Museumtijdschrift (nummer 7, 2020)‘ werd aan Henk Helmantel gevraagd welk jong talent ‘we’ in de gaten moeten houden. Zijn antwoord hierop gaat over Eline.

“Ik weet al wie ik voordraag; Eline Brontsema, de manier waarop Brontsema de houtsnede aanpakt is fris en abstraherend. Ze heeft uitstekend les gehad van dé grootheid op dit gebied, Siemen Dijkstra (1968). Die maakt sfeervolle houtsnedes, vooral van landschappen die verloren dreigen te gaan. Brontsema gaat haar eigen weg: zij heeft originele opvattingen over beeld en onderwerp. ” Zij kiest voor interieurs van andoren, een huiskamer, een klaslokaal. Daarbinnen maakt ze duidelijke keuzes voor licht en kleur, voor de manier waarop de meubels staan, dienstbaar aan een sterke compositie.”

Minstens opmerkelijk is het te noemen dat ze nog tijdens haar studie al bijzonder opviel. In Spanje won zij de eerste prijs bij ” The 5th International On Paper Printmaking Award 2019″ voor haar kleurenhoutsnede ” Woonkamer S.”

Ter gelegenheid van de serie “Euvelgunnerheem’ die zij maakte voor haar afstuderen in 2020, verscheen een boekje. Hierin schrijven docenten en begeleiders Siemen Dijkstra en Piet Sebens met bewondering over het werk van deze jonge en getalenteerde kunstenares.

Bijzonder nieuws van juni 2023. Het Drents museum heeft drie houtsnedes van de Groningse kunstenaar aangekocht voor hun verzameling. Een bijzonder moment in de carrière van de jonge kunstenares waar we als galerie zeer trots op zijn!!

Kunstwerken van Eline Brontsema

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken