object(WP_Term)#27341 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(242)
 ["name"]=>
 string(16) "Egbert Modderman"
 ["slug"]=>
 string(16) "egbert-modderman"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(242)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(7)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Egbert Modderman

Nieuw bij Galerie Bonnard is het werk van de Groningse kunstenaar; Egbert Modderman.

Het is 5 jaar geleden dat we het werk van Egbert Modderman voor het eerst zagen. Het werk ‘Sint Martinus’ werd aangekocht door de Martinikerk in Groningen en neemt daar een prominente plaats in. Op het portret geeft Martinus een bedelaar de helft van zijn mantel. Vervolgens  maakte hij een erg bijzondere entree in de kunstwereld. Kerkbestuur en publiek waren zodanig enthousiast dat in 2016 een expositie volgde van tien grote werken. Gevolg daarvan was dat er meteen een enorme internationale aandacht was voor het werk wat Modderman maakt.

Sinds 2017 werkt hij aan een grote vervolgopdracht voor de Martinikerk: het schilderen van de zeven werken van barmhartigheid. De werken komen te hangen in de kooromgang van de kerk. Het is voor het eerst sinds de reformatie en de beeldenstorm – toen de kerk protestants werd – dat er weer permanent beeldende kunst in de kerk aanwezig is.

Als gevolg van de eerste expositie in de Martinikerk is het werk Egbert Modderman permanent te zien in de Verenigde Staten. Het werk in de VS, te zien in de Moddermanbiblicalart galerie, werd onlangs nog uitgeleend aan het ‘Museum of the Bible’ in Washington.

Wij zijn bijzonder blij dat we  met deze bijzondere kunstenaar  exclusief gaan samenwerken. Na onze eerste kennismaking 5 jaar geleden is de drijfveer van de kunstenaar onverminderd groot en past hij perfect in onze ambitieuze collectie.

Modderman woont en werkt in Groningen. Hij beschouwt zichzelf meer een ambachtsman dan een kunstenaar.

Egbert over zijn werk:

Inspiratie mijn schilderijen haal ik onder andere uit mijn eigen achtergrond, de christelijke traditie. Vanuit deze traditie ken ik de verhalen in de Bijbel waarin menselijkheid in al haar eenvoud, complexiteit en dramatiek naar voren komt. In mijn schilderijen probeer ik deze universele en tijdloze menselijke emoties te laten zien. Mijn schilderstijl is figuratief met een dramatische en religieuze insteek.

Ik schilder met olieverf op doek of paneel.

Het werk van Egbert Modderman is altijd in onze galerie te zien. Wanneer u het grootste werk wilt zien neem dan voor de zekerheid even contact op. Dan zorgen wij dat het in de galerie hangt om te kunnen bekijken.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken