object(WP_Term)#27331 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(65)
 ["name"]=>
 string(12) "Edwin Aafjes"
 ["slug"]=>
 string(12) "edwin-aafjes"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(65)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(10)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Edwin Aafjes

Een huisje aan de dijk in Groningen. Noordelijker kun je in Nederland bijna niet komen. Op die plek werkt en woont kunstenaar Edwin Aafjes. Zijn prachtige Italiaanse landschappen, zijn interieurs, zijn stillevens  ontstaan in het noorden van Nederland. Bijzonder. Zeker als je ziet dat het werk van deze kunstenaar gaat over het vangen van het licht. In het bijzonder, het zuidelijk licht. Dát licht wat Italië en andere zuidelijke oorden de kenmerkende sfeer geeft waardoor je er uren naar kunt kijken, en steeds weer kleuren ziet die we hier, in het noorden, niet kennen.

Edwin Aafjes schildert, zoals hij zelf zegt, ” het vangen van het licht, dit ene magische moment waarin de natuur toeslaat en de kunstenaar moet reageren”

” Het magische moment dat korter duurt dan de tijd die nodig is om het te schilderen “.

Banen zon en schaduw, licht dat over een vrucht strijkt, schaduw waarin de warmte nog voelbaar is.

De kunstenaar gebruikt zijn herinnering als voornaamste instrument om zijn werk te maken. Naast de herinnering moet het werk zelf, het schilderij, hem vertellen welke kant het op gaat. Het gevolg van dit ‘ innerlijk proces’  is: prachtige interieurs en betoverende landschappen waarin het licht zorgt voor steeds weer nieuwe en betoverende ontdekkingen.

 

Bij de schilderijen staan op verzoek van de kunstenaar geen prijzen vermeld. Mocht u interesse hebben neem gerust contact met ons op via info@galeriebonnard.com

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken