Dirk Bal

Dirk Bal woont en werkt in Zuid Limburg.

De kunstenaar is met recht een ‘duizendpoot’ te noemen. Schilderijen die hij maakt variëren van stilleven tot portretten en van naakten tot landschappen. De combinatie van het model met stilleven is een onderwerp waar al zijn vaardigheden lijken samen te komen.

In 2021 was hij nog een van de deelnemers aan het succesvolle TV -programma ‘Sterren op het Doek’. Hij schilderde daar een prachtig en intiem portretje van Dieuwertje Blok.

De stillevens van Dirk Bal bestaan uit afgewogen composities waarvoor hij gebruik maakt van ‘De Gulden Snede’  in combinatie met getallen uit de ‘Getallenreeks van Fibonacci’ . Dit componeren of  rangschikken is hiermee een belangrijke component in het hele proces. Als de compositie eenmaal klopt werkt Dirk Bal deze zorgvuldig uit in tonaliteit en kleur. De balans, rust, stilte en vanzelfsprekendheid van  hetgeen geschilderd is op het paneel of doek zijn nu zo gerangschikt of gecomponeerd  dat de kijker als het ware ‘geconfronteerd wordt met een situatie die als logisch ervaren wordt’.

Wanneer Dirk het model schildert, zoals we er diversen in de galerie laten zien, is er vaak sprake van ‘het model met stilleven’ of ‘model in actie’. De ogenschijnlijke terloopsheid waarin we het model vinden is ook hier een zorgvuldig gearrangeerde scene. Een scene waarin ‘rust, balans, ontspanning’ zichtbaar is en ‘het model’ als het ware bekeken wordt zonder dat zij zich dat beseft.

Van Dirk Bal hebben we altijd werk in onze galerie. Kom het gerust bekijken!

Kunstwerken van Dirk Bal

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken