Daniela Astone

A Female Gaze

Strong Women in Contemporary  Realistic Art.

Daniela Astone from Florence

Tania Rivilis from Ukraine

Ksenya Istomina from St Petersburg

From Holland:

Carolien van Olphen

Jantina Peperkamp

 Jantien de Boer

Rosanna Gaddoni

Opening zondag 29 oktober 2023

14.00 live muziek

14.30 opening

De expositie loopt van 29 oktober t/m 3 december 2023

De Italiaanse kunstenares Daniela Astone woont en werkt in Florence. Ze werkt graag met levende modellen en schildert haar werken naar waarneming, de klassieke aanpak die zij leerde op de Academy in Florence en die zij nu ook aan haar studenten bijbrengt.

De Italiaanse kunstenares Daniela Astone woont en werkt in Florence. Ze werkt graag met levende modellen en schildert haar werken naar waarneming, de klassieke aanpak die zij leerde op de Academy in Florence en die zij nu ook aan haar studenten bijbrengt. Daniela Astone studeerde af in 2004. Haar eerste solo- expositie had zij kort daarna in de Verenigde Staten. Vanaf dat moment is de internationale aandacht van de Italiaanse kunstenares alleen maar gegroeid.

De klassieke opbouw en verhalende schilderijen tonen een techniek die bijzonder is. Haar stijl virtuoos en haar onderwerpen verhalend. De toetsen los en subtiel.  Voor een schilderij staan betekent bij deze kunstenares een verhaal bekijken, het handschrift bewonderen en je verliezen in de hoeveelheid van aantrekkelijke plekken in het werk.

De werken van de Italiaanse kunstenares zijn niet alleen technische hoogstandjes. De verhalen die zij op het doek vertelt met behulp van verf, modellen, ruimtes en objecten zijn vaak autobiografisch. Echter, hoe autobiografisch de verhalen ook zijn, ze laten de ruimte voor ieders eigen interpretatie. In haar werk komen zowel het model als het stilleven aan bod.

Na meerdere exposities in de Verenigde Staten, Italië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en andere landen, is zij nu voor het eerst te zien in Nederland.

Kunstwerken van Daniela Astone

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken