César Orrico

Het werk van César Orrico oogt enerzijds klassiek en anderzijds is het werk dat past binnen de wereld van de Moderne kunst. Daarnaast is zowel het figuratieve aspect, de beweging en/of  houding van het werk, het anatomische en het verhalende aspect in al zijn werken duidelijk zichtbaar aanwezig.

Een blik op nog korte carrière van de nog jonge Spaanse kunstenaar (geb. 1984) is indrukwekkend te noemen. Met kunstprijzen en exposities over de hele wereld. Bovendien  werd op 14 januari jl. (2021)  bekend dat hij de hoofdprijs  en twee eervolle vermeldingen bij de jaarlijkse waardering voor Realistische kunst van  ‘The ARC-Salon” in de Verenigde Staten heeft gewonnen.

Met deze prijs is een internationale carrière verzekerd.

Niet de prijzen en de waardering van anderen, maar onze eigen waardering is de reden dat we in 2020 de kunstenaar benaderden voor een samenwerking. In de galerie zijn we steeds op zoek naar kunstenaars die de lijn aan aspecten van ‘Modern Realisme’ binnen onze galerie verbreden. Hierbij is kwaliteit, persoonlijkheid, stijl en expressie steeds de graadmeter.  Logisch dat een kunstenaar als César Orrico een enorme aanwinst is.

De beelden zijn gemaakt van brons en hout. De kunstenaar maakt graag combinaties van deze twee materialen. Ook zijn beelden of alleen in brons of alleen in hout gemaakt. Uiteraard staat dit steeds vermeld bij het betreffende beeld.

Vanaf deze week zijn enkele van zijn beelden, mits verkocht, steeds in de galerie te zien. Daarnaast neemt hij deel aan de expositie ‘Stijl’ met Victor Muller en Martin Koole aan het einde van 2021.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken