Bert Welmers

Bert Welmers (1946) vond zijn hele leven, naast zijn dagelijkse werkzaamheden, steeds meer of minder tijd om te schilderen. Na de overdracht van zijn bedrijf aan een jongere collega was er de mogelijkheid full time gaan schilderen, dit greep hij met beide handen aan!

In zijn opleiding en werk als stedenbouwkundig ontwerper verkreeg hij inzicht in ruimtelijke aspecten. Hij is een vaardig tekenaar en kijkt graag naar de schilderijen en tekeningen van andere kunstenaars uit het verleden of in zijn huidige kennissenkring.  Welmers noemt zichzelf graag een ‘klassiek- en- plein air schilder’, al wordt hij door zijn collega- kunstenaars gezien als de modernist onder de klassieken. Welmers schildert met een vlotte toets, figuratief soms neigend naar abstractie weet hij losjes met zijn onderwerpen om te gaan.  Herkenbaar blijft zijn werk altijd.

Inspiratie vindt Welmers bij de Impressionisten, de Haagse school en in schilderijen uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Zij favoriete schilder is de Noor Edward Munck.  De composities en de ruimtelijke werking in de schilderijen van Bert Welmers ontstaan vaak doordat hij  zich richt op de lichtval in een landschap. Met slagschaduwen en atmosferisch perspectief ontstaat hierdoor een mooie dieptewerking.

Schilderijen van Bert Welmers tonen we voor het eerst tijdens onze expositie ‘Zomerse Sferen’. Hij schilderde hiervoor in Leende ( Leenderstrijp), Italië en aan zee.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken