Bert Brus

Realisme 2020

Bert Brus, Bart Koning, Heidi von Faber, Joran van der Haar, Ingrid Smuling, JP Marsman & Jos de Wit

te zien vanaf 21 juni 2020

Een kennismaking met de kunstenaar.

Bij die kennismaking krijgen we een rondleiding door het atelier. Dit is ingedeeld in een ‘ontwerp hoek’ en een ‘schilderhoek’. De ontwerphoek is tegelijk de plaats waar schilderijen in een speciaal geconstrueerd rek staan te drogen. Hierdoor krijgen we een mooi inzicht in de werkwijze van  Bert Brus. Diverse lagen olieverf over elkaar heen, is één aspect hiervan. Iedere nieuwe laag vraagt om een droge ondergrond. Hierdoor kan tussen het beginnen en het afronden van een kunstwerk wel een jaar zitten. Brus is steeds aan meerderde schilderijen tegelijk bezig.

Het werk van Brus varieert van enkele cm’s tot meer dan een meter breed, tijdens de expositie ‘Het is hoe je het bekijkt’ tonen we nieuw werk in alle maten.

Brus zelf over zijn werk:
“Dromen ontstaan ​​in de realiteit, de beelden die ik gebruik, vatten mijn realiteit samen”

De realiteit van de kunstenaar is het vertrekpunt van de verbeelding van de kijker. In de schilderijen is ruimte voor ieders verhaal. De composities vragen letterlijk en figuurlijk om een interpretatie. Welke interpretatie is aan de kijker, de kunstenaar gaf immers zijn realiteit al weer.

De schilderijen laten zich niet in enkele woorden samenvatten, sterk geabstraheerde composities, frisse kleuren, een niet realistische weergave van de realiteit, zomers, verstillend, ruimte biedend aan de omgeving, zijn enkele woorden die opkomen bij het bekijken van de bijzondere collectie die we kunnen tonen en die te koop zijn tijdens de expositie ‘ Het is hoe je het bekijkt ‘.

 

Vanwege de maatregelen rond het Coronavirus is er geen openingsfeest. Wel ben je van harte welkom kennis te maken met de kunstenaars.

De galerie is van 11-18 u geopend.

 

Je bent van harte welkom!

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken