Bert Brus

Bert Brus toont in zijn schilderijen zijn eigen bedachte realiteit. Deze realiteit is een duidelijk geordende met frisse kleuren, helder licht en geeft hierdoor een fris en vrolijk makend beeld. Datgene wat verteld wordt zorgt voor een glimlach of stemt tot nadenken. Meerdere lagen dus in de schilderijen, en dit dan figuurlijk, maar óók letterlijk.

Het geordende wat is te zien in de schilderijen is ok doorgevoerd in zijn werkwijze in het atelier. Dit atelier is ingedeeld in een ‘ontwerp hoek’ en een ‘schilderhoek’. De ontwerphoek is tegelijk de plaats waar schilderijen in een speciaal geconstrueerd rek staan te drogen. Hierdoor krijgen we een mooi inzicht in de werkwijze van  Bert Brus. Diverse lagen olieverf over elkaar heen, is één aspect hiervan. Iedere nieuwe laag vraagt om een droge ondergrond. Hierdoor kan tussen het beginnen en het afronden van een kunstwerk wel een jaar zitten. Brus is steeds aan meerderde schilderijen tegelijk bezig.

De schilderijen van Bert worden in de kleinere maten op een houten paneel gemaakt, de grotere werken zijn op doek geschilderd.

Brus zelf over zijn werk:
“Dromen ontstaan ​​in de realiteit, de beelden die ik gebruik, vatten mijn realiteit samen”

De realiteit van de kunstenaar is het vertrekpunt van de verbeelding van de kijker. In de schilderijen is ruimte voor ieders verhaal. De composities vragen letterlijk en figuurlijk om een interpretatie. Welke interpretatie is aan de kijker, de kunstenaar gaf immers zijn realiteit al weer.

De schilderijen laten zich niet in enkele woorden samenvatten, sterk geabstraheerde composities, frisse kleuren, een niet realistische weergave van de realiteit, zomers, verstillend, ruimte biedend aan de omgeving, zijn enkele woorden die opkomen bij het bekijken van de bijzondere collectie die we kunnen tonen en die te koop zijn tijdens de expositie ‘ Het is hoe je het bekijkt ‘.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken