Ben Rikken

De Groningse kunstenaar Ben Rikken troffen we in het voorjaar in zijn atelier in Groningen. De frisse kleuren van zijn werk omringen ons terwijl we praten over zijn werk. De kleuren en het licht in zijn werk zijn een voornaam onderdeel van het gesprek. Immers, de kunstenaar is in staat binnen een kleur veel tonale variatie aan te brengen.

Het werk van Ben Rikken onderscheidt zich in de eerste plaats niet door het onderwerp maar door het kleurgebruik. Over het onderwerp denkt de kunstenaar zeker ook na. De titels verwijzen menigmaal naar een overdenking die Rikken heeft bij het onderwerp. ben Rikken zelf over zijn werk ‘ Het dilemma van de broodschilder’:

Zoals je straks bij het uitpakken zult zien is de achtergrond van het schilderij – tevens het palet van de schilder – kleurig en expressief ; dit in tegenstelling tot het brood : tonaal en tamelijk monochroom. Ik heb hiermee het dilemma van de (brood) schilder willen aangeven : graag de sterren van de hemel willen schilderen met alle kleuren van de regenboog, wild en hartstochtelijk willen leven, maar ondertussen moeten schilderen om den brode……
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken