object(WP_Term)#27802 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(89)
 ["name"]=>
 string(17) "Annelies Jonkhart"
 ["slug"]=>
 string(17) "annelies-jonkhart"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(89)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(16)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Annelies Jonkhart

Annelies Jonkhart, fijnschilder en realist pur sang behoort al meer dan 25 jaar tot de vaste kern van kunstenaars van Galerie Bonnard.

Een eerste kennismaking met haar werk voor ons was er dan ook in de galerie zelf. Fijn geschilderde stillevens, bloemen en opvallende Chinese traditionele voorwerpen. De aandacht voor hetgeen ze schildert is te zien aan alle details die deze kunstenares aan het schilderij toe weet te voegen. Bijzonder prettig was ook de kennismaking met de kunstenares en haar echtgenoot zelf.

Het was mooi te merken hoe Annelies zelf naar haar werk kijkt, we citeren haar dan ook graag! Annelies over haar werk:
<blockquote>”Mijn voorliefde gaat uit naar het schilderen van voorwerpen die ritmisch gerangschikt samen meer waarde en betekenis hebben dan elk object afzonderlijk. Ze moeten op mijn paneel opnieuw tot leven komen, daarom gebruik ik naast een fijn penseel ook altijd mijn paletmes. Je zou misschien kunnen zeggen dat ik fijn schilder, maar ik vind dat je ook best de verf toetsen mag zien. Ondanks de vele olieverflagen hoeft het niet allemaal even gladjes, mijn werk moet wel leven. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het weergeven van zomerfruit, dat op die manier sappig blijft, vruchten waar je zo je tanden in wilt zetten.

Door mijn buitenlandse reizen word ik de laatste jaren ook steeds meer geïnspireerd door andere culturen. Dit heeft er toe geleid dat ik een enkele keer buiten onder de warme Italiaanse zon probeer ter plekke de sfeer vast te leggen. Maar ook dat ik eenmaal terug in de geborgenheid van mijn atelier iets van de bijzondere uitingen van andere volkeren (zoals uit China) in mijn werk laat zien, zoals oude speelpoppen, kleding of kommen.

Maar wat ik ook schilder, het allerbelangrijkste blijft voor mij de beschouwer te laten voelen dat elk werk voor mij veel meer betekent dan het alleen maar het weergeven van de werkelijkheid: ik wil er iets van mijzelf aan toevoegen, mijn schilderij moet een ziel hebben, het moet je raken.”</blockquote>

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken